Sport

2007.05.31. 09:19

Pezsgőfürdő kapujában az Olaj

Már csak két nap és Szolnokon valószínűleg úrrá lesz az ex-tá-zis! A körmendiek már kedden megkapták a maguk aranyát, ideje, hogy mi is ünnepelhessünk szombaton. Egy újabb Aranybányászt.

SZOLJON

2007.05.31. 9:20 - Pezsgőfürdő kapujában az Olaj

A Kossuth-tér már most készülhet a szombati hisztériára, piros-fekete lavina ömlik majd ki a Tiszaligetből, több hangrobbanás is várható, a (jó értelemben vett) katasztrófa garantált. Máskülönben a kosárlabda ünnepe lesz ez, reméljük, hogy a körmendiek ugyanannyian tiszteletüket teszik a Körcsarnokban (csak felejtsék el a "ria-riát"), mint tették azt egy héttel korábban. Előre a másodikért!

2007.05.27. 17:39 - Indul a busz!

A körmendi túrára az előzetes források szerint legalább annyi Olaj-drukker kíséri el a csapatot, mint amennyien Pécsre jöttek. Habár a vasiak vezetősége 200 jegyet bocsátott a tiszapartiak rendelkezésére, valószínűleg 100-150 szolnokival számolhatnak a rendezők.

A Körmend hivatalos honlapján a vendégkönyvben szép számmal érkeztek a mieinket gyalázó hozzászólások, a "ria-ria-hungária" rigmust többen megpendítették, annak ellenére, hogy a szolnokiak igyekeznek ápolni a piros-fekete barátságot. Azt, hogy náluk is az egyik légiós, nevezetesen az amerikai Leslie - aki csúnya térdszalag-szakadást szenvedett a Falco elleni ötödik meccsen - volt a rájátszásban a húzóember, gyorsan elfelejtették. Illetve azzal magyarázzák, hogy ő is a "családhoz" tartozik. Ezúton üzenjük, hogy a légiósok nálunk ugyanúgy "családtagnak" számítanak. Reméljük, hogy ezek nem mennek a szurkolótáborok között kialakult és ritkán tapasztalható jó kapcsolat rovására. PIROS-FEKETÉK!

2007.05.24. 9:11 - A bajnoki döntő első meccse két órával korábban

A várva várt piros-fekete döntő első összecsapására már most szombaton sor kerül, azonban a királyi TV kívánságára nem a megszokott 18.00-ás kezdés várható. A feldobás két órával korábban 16.00-kor történik majd. Azt is kiderítettük, hogy a második mérkőzést kedden játssza az Olaj Körmenden, míg a harmadik meccs az előzetes menetrenddel ellentétben ismét szombaton lesz majd.

1. mérkőzés: 2007.05.26 16:00 (szombat) M1

2. mérkőzés: 2007.05.29. 18:00 (kedd) szoljon.hu

3. mérkőzés: 2007.06.02. 16:00 (szombat) M1

4. mérkőzés: 2007.06.05. 18:00 (kedd) Sport1

5. mérkőzés: 2007.06.08. 18:00 (péntek) ???

2007.05.23. 10:38 - Sztojan pécsi karrierje véget ér?

A szoljon.hu információi szerint Sztojan Ivkovics, a pécsi férfi kosárlabda klub szakmai igazgatója, a közelmúltban megválasztott magyar szövetségi kapitány lesz a következő szezonban a paksi Atomerőmű SE vezetőedzője.

A Szolnoki Olaj KK kosarasai ma este vívják az elődöntő mindent eldöntő ötödik mérkőzését a Pécs együttesével. A vendégek soraiban jókora zavart okozhat, hogy már most a zárás előtt egy, az ASÉ-hoz közel álló forrásból felröppent a hír, hogy a "nagyfőnök", a hajdanán Szolnokon is megfordult Sztole elhagyja a Baranya megyei gárdát és a következő idénytől az Atomerőmű együttesének szakmai munkáját irányítja majd.

2007.05.22. 11:25 - Tévedés volt az NS-nyilatkozat!

A vasárnapi mérkőzést követően a Nemzeti Sportban megjelent edzői nyilatkozat Pór Pétertől igencsak félreérthető volt: "Terv szerint haladunk..." Nos, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, felhívtuk a szolnokiak mesterét, aki már beszélt a Nemzeti Sport illetékeseivel, hiszen ő teljesen mást mondott az őt megkérdező újságírónak. Mint később kiderült, az ominózus mondat Völgyi Péter szájából hangzott el, ám az NS szerkesztőségében valaki nagyon elbaltázott valamit, mert mégis Pór Péter szájába adták ezeket a szavakat. Természetesen szó sincs arról, hogy az Olaj azért játszik ötödik meccset, mert a klub ettől még több bevételt remél.

2007.05.21. 9:20 - Happy Birthday Andrius Jurkunas!

Az Olaj védekezésének pillére, a jövőre is piros-fekete színekben pattogtató litván Andrius Jurkunas a mai napon ünnepli 31. születésnapját. A szoljon.hu ezúton húzgálja meg a fülét!

A másik örömteli hír pedig az, hogy Pókász Endre barátunk holnap hazajöhet Szolnokra, az állapotát már megfelelőnek találták erre az orvosok.

2007.05.18. 12:20 - Kelley menedzsere is megerősítette a hírt!

Lehet, hogy csak az Olaj—Pécs kosárcsata lélektani hadviseléséhez tartozik, de felröppent az az hír, hogy az Olaj kiváló irányítója TK azaz Thomas Kelley a nyáron a Pécs csapatához szerződhet. Felejtsétek el, a szoljon.hu utánajárt, mi is az igazság.

Vinkó László, Thomas Kelley magyarországi menedzsere megkeresésünkre alátámasztotta a tegnapi híreket, sőt hozzátette, hogy pécsi részről még csak megkeresés sem történt TK irányában. A szerződés már készen van és a részletek tisztázása után alá is írják.

 

2007.05.17. 17:01 - Kelley marad Szolnoké!

A Kelley–Jurkunas–Molnár trió megegyezett az Olajjal!

Lehet, hogy csak az Olaj—Pécs kosárcsata lélektani hadviseléséhez tartozik, de felröppent az az hír, hogy az Olaj kiváló irányítója TK azaz Thomas Kelley a nyáron a Pécs csapatához szerződhet. Felejtsétek el, a szoljon.hu utánajárt, mi is az igazság.

Kosárberkekben ezt az infót azért tartják hihetőnek, mert Kelley kedvese Heller Anita, aki az elmúlt évadot Szolnokon töltötte, a napokban aláírt a MiZo Pécs csapatához. Bár az sem árt tudni, hogy Heller tulajdonképpen hazatér, hiszen hátvéd pécsi származású, és ott lett belőle kosaras. Kelley azonban az elkövetkező szezonban is a szolnokiak játékosa lesz.

Mindezt dr. Nyerges Zsolt, az Olaj KK Kft első embere is megerősítette a szoljon.hu-nak. — Nem foglalkozunk a pletykákkal, mi már megegyeztünk Kelley-vel, aki két évadot eltöltött nálunk, és azt gondolom, hogy kölcsönösen elégedettek lehetünk egymással. Szóban mindent megbeszéltünk és megállapodtunk a játékossal, márcsak alá kell írnunk az újabb konraktust.

- Természetesen csapattársaival folyamatos tárgyalásban állunk, annyit elárulhatok, hogy Andrius Jurkunas és Molnár András ősztől ismét nálunk fog szerepelni. Természetesen fogunk igazolni új embereket, és lesznek távozók is. Ám neveket nem mondhatok, hiszen azt akarjuk, hogy csapatunk csak a Pécs és a további páros csatákra koncentráljon az elkövetkező hetekben — nyilatkozta a klubvezető.

2007.05.17. 12:19 - Túrablog a pécsi útról!

Aki esetleg kíváncsi arra, hogy hogyan is utazott a Szoljon-Néplap trió a pécsi meccsre, illetve milyen kalandos, meg talán kicsit vicces szituációkba is keveredett a meccs előtt és után, az olvassa el a tegnapi útról készült túrablogot, itt: http://szoljon.hu/index.php?apps=cikk&cikk=78687

 

2007.05.15. 11:51 - Endre ápdét: felébredt a barátunk!

Ma reggel már olyan híreket kaptunk az Olaj sajtósáról, hogy lekapcsolták a lélegeztetőgépről és a humora is a régi, hiszen rögtön az összetört kocsija felől érdeklődött. Szorítsunk együtt a mihamarabbi felépüléséért!

Holnap Olaj Online újra, innentől már minden meccsen számíthattok az élő szöveges közvetítéseinkre (tudjuk, hogy a technika ördöge néha megtréfál bennünket, de Pécsen megpróbáljuk átejteni). A meccs előtt már egy kisebb élménybeszámolót is hallhattok, hiszen a szoljon.hu stábja úgy tervezi, hogy a szurkolói busszal együtt vág neki a túrának, illetve az első "pihenőhelyen" meg is áll velük, kicsit kifaggatva a piros-fekete tábort, hogy mivel melegítenek, miben bíznak a pécsi meccs előtt!

És el ne felejtsétek az Olaj-totónk második fordulójának 13+1 kérdését megválaszolni! Tudjátok, rendkívül értékes nyeremények várnak rátok!

2007.05.14. 09:40 - Endre elmosolyodott az Olaj-győzelem hallatán:

Pókász Endre, a szoljon.hu egyik alapítótagja állapotát stabilizálták az orvosok Pesten. Vasárnap fel is ébredt pillanatokra és felismerte a családtagjait, majd elmosolyodott mikor megtudta, hogy az Olaj megnyerte az első Pécs elleni derbit. 

2007.05.10. 14:35 - OLAJ-TOTÓ - ne feledjétek!

A szoljon.hu és az olajkk.hu közös Olaj-totó játékának első kérdéssora május 11-én, pénteken reggel 9-től lesz látható. Keresse mindenki a címlapfotó melletti cikkben és válaszoljon a 13+1 feladványunkra hétfő éjfélig. A megfejtéseket az [email protected] e-mail címre várjuk! Ne feledjétek, négy játék után az első 10 helyezett meghívásos kvízjátékon vesz részt, melynek során értékesebbnél értékesebb nyeremények várnak az Olaj-tudósokra!

 

2007.05.08. 21:45 - Hivatalos meccsidőpotok:

Végérvényesen eldőlt, hogy a Szolnoki Olaj—Pécs férfi kosárlabda bajnoki
elődöntőt mely napokon játsszák le. A három győzelemig tartó párharc első mérkőzése szombaton Szolnokon, a második jövő szerdán Pécsen, míg a harmadik szintén Szolnokon lesz jövő pénteken. Ha szükséges akkor május 20-án vasárnap és május 23-án szerdán újra megmérkőznek a felek, egyaránt 18 órakor.

 

2007.05.07. 11:18 - Olaj-ünnep Bocskaikerten:

Hazafelé úton, a drukkerek a debreceni Bocskaikerten található kocsmahivatalban, győztesnek kijáró mámoros ünneplést rendeztek Hollinséknak.
— Jól esett a szurkolók szeretete és ragaszkodása, nem volt balhé, mindenki nagyon jól érezte magát, jó volt szolnokinak lenni ezekben a pillanatokban — mondta Pór Péter vezetőedző. — A mérkőzésre visszatérve egy remek Nyíregyházát győztünk le, amelyik jól játszott mind a négy mérkőzésen, bizony nem volt könnyű dolgunk ellenük. Ám azt gondolom, hogy megérdemelt a továbbjutásunk.

Az Olaj KK bajnoki helyezései és edzői  
1996–1997: 7. helyezés, edző: Rezák László
1997–1998: 3. helyezés, edző: Goran Miljkovics
1998–1999: 7. helyezés, edző: Tóth Zoltán
1999–2000: 2. helyezés, edző: Kmézics Zorán
2000–2001: 4. helyezés, edző: Kmézics Zorán és Heinrich Róbert
2001–2002: 4. helyezés, edző: Goran Miljkovics
2002–2003: 8. helyezés, edző: Rasid Abeljanov, Zoran Martic
2003–2004: 10. helyezés, edző: Rezák László, Pór Péter
2004–2005: 6. helyezés: Pór Péter
2005–2006: 8. helyezés: Pór Péter

 

2007.04.28. 20:49 - Jurkunas vírussal küzd:

Az Olaj-védelem bástyája, Andrius Jurkunas ugyan kezdőként lépett pályára a mai, Nyíregyháza elleni mérkőzésen, azonban azt senki nem tudta, hogy a kupaküzdelmekben a térdét, majd a Sopron elleni utolsó alapszakaszbeli meccsen a felszakadt száját fájlaló Jurkunas még most sem teljesen egészséges. Nekünk Molnár Andris mondta el, hogy a napokban valamilyen vírus támadta meg a litván erőcsatárt, aki ennek következtében hányt az elmúlt pár napban és a szervezete is legyengült. Balogh Gyula technikai vezető szerint aznban a párharc második mérkőzésére (amelyre szerdán 19.00-kor kerül sor) hadrafogható lesz.

 

2007.04.28. 9:24 - László játéka kérdéses:

A nyíregyháziak mestere, Horváth Imre bizakodva tekint a szombaton kezdődő párharc elé, bár egyik legjobbjára még nem biztos, hogy számíthat a Tiszaligetben., László Róbert ugyanis kihagyta a heti edzéseket betegség miatt.

Horváth Pipi, az egykori szolnoki aranycsapat tagja, aki jelenleg a nyírségiek gárdáját edzi, elmondta, hogy bizakodásra adhat okot a kemény tréning-sorozat, amelyet a fiai a héten végeztek. Állítása szerint a rájátszásba nyolcadik helyen beeső csapat vállát nem nyomja az esélyesség terhe. Azonban ez csak addig tart, amíg nem sikerül egy győzelmet ellopni Szolnokról.

Tudja, hogy a feladat nem lesz egyszerű, hiszen a Bujtosi csarnok falain kívül nem sok babér termett Sitkuék számára az alapszakaszban sem, de úgy érzi, hogy okozhatnak meglepetést, mert az idegenbeli meccseiken mindig megvolt a reális nyerési esélyük. A vezetőedző idesorolta többek között a szolnoki találkozót is (amit az akkor még hat emberrel kiálló (!) Olaj 69-64-re nyert meg - a szerk.), habár kitért arra is, hogy Szolnokon a sokat megélt veteránoknak is nehéz lesz, mert olyan közönség hajszolja majd a csapatot, mint amilyen az országban sehol máshol. A tréner amiatt aggódik csupán, hogy a héten betegeskedő és edzéseket kihagyó László Róbert kész e a játékra.

 

2007.04.27. 15:01 - Pénzügyi gödörben a körmendi csapat:

Rendkívüli taggyűlést tartott a Lami-Véd Körmend csapatát működtető Basketball Körmend Sport Kft. A taggyűlésen jelentették be, hogy eredménytelenül végződtek a több hónapja tartó tárgyalások a kft. megvételéről.

Mindez történt annak ellenére, hogy a jelenlegi tulajdonosok 1 Ft értékben adták volna el tulajdonrészüket, sőt a kft. konszolidációjában is további anyagi terheket vállaltak volna. Ám a korábban vételi szándékát kinyilvánító befektetői csoport túl kockázatosnak ítélte az üzletet, és elállt az adásvételtől. A taggyűlés a kialakult helyzetre való tekintettel a klub jelenét és jövőjét egyaránt érintő döntéseket hozott. Mivel a kft. ügyvezetője, Fodor Sándor, egy sportbalesetben izomszakadást szenvedett és jelenleg munkaképtelen, a kft. kijelölt egy három tagból álló grémiumot, melyben a tulajdonosok, az önkormányzat és a csapat képviselteti magát. Átmenetileg ez a testület irányítja a Basketball Körmend Kft.-t. Első lépésként a taggyűlés elfogadott egy rövid távú konszolidációs programot, melynek lényege, hogy a csapat gond nélkül befejezze az idei bajnokságot. Ennek érdekében a társaság tárgyalni kezdett a játékosokkal és az edzőkkel az elmaradt járandóságok kifizetéséről.

A taggyűlés hosszú távú stratégiai célként elfogadta, hogy egy többéves konszolidációs program keretében véglegesen rendezni kell az adósságokat, akár az eredményesség átmeneti feladásával is. Cél, hogy a következő bajnoki évben, kizárólag magyar játékosokra alapozva, a nemrég bejegyzett utánpótlás egyesülettel összefogva, a körmendi klubot ismét a saját nevelésű játékosok műhelyévé tegye a társaság vezetése.

- Valóban több hónapnyi fizetéssel tartozik a klub mind a magyar játékosoknak, mind a légiósoknak, és a szakmai stábnak is. Van továbbá elmaradásunk az APEH, valamint a beszállítóink felé is. A probléma azonban rendezhetőnek tűnik. A játékosok az elmaradt járandóságuk egy részét a napokban valószínűleg megkapják. A bajnokságot véleményem szerint gond nélkül befejezzük, a légiósok is türelmesek, megértik a helyzetet - nyilatkozta szűkszavúan Fodor Sándor. (vasnepe.hu

 

2007.04.26. 19:18 - Végre együtt az Olaj!

Csütörtökön mindenki teljes értékű tréningeket végzett, Frana és Jurkunas is edzett. A klub vezetősége kéri a szurkolókat, hogy a majálisra érkezett körhintások miatt ne a Tiszaligetben parkoljanak szombaton!

Szorgalmasan készülnek az Olaj kosarasai a Nyíregyháza elleni negyeddöntőre. A hét elején maródi Andrius Jurkunas és Pavel Frana végre teljes értékű munkát végzett a csütörtöki két edzésen. Sőt, az ujjműtéten átesett Cseh Gyuri is elkezdte a tréningeket, egyelőre csak labda nélkül délelőttönként Balasi Péter atléta edző irányításával dolgozik a fiatal center.

A három győzelemig tartó negyeddöntő első felvonását szombaton este hat órától játsszák a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A klub vezetői kérik a szurkolókat, hogy akik tehetik gépkocsijukat hagyják otthon, vagy a városban parkoljanak. Tudniillik a Tiszaligeti Sportcsarnok előtt parkolót már elfoglalták a majálisra érkező körhintások. Ezért a megszokottnál jóval kevesebb parkolóhely várja a gépjárművel érkező kosárszurkolókat.

 

2007.04.26. 14:19 - Sitku reménykedik:

Sitku Ernő csapatkapitány, egykori Olaj-kosaras nyíregyházi színekben először lett tagja az elitnek, lássuk, hogy a 135-szörös válogatott, négyszeres bajnok és kétszeres bajnok kosaras mekkora sikernek tartja mindezt.
Nehéz ezt így elhelyezni, mindenesetre a sikeres éveim közé sorolom a mostanit – nyílt meg a rutinos kosaras. – Az év elején reális célokat kell kitűzni, amikor bajnok vagy kupagyőztes lettem, akkor azokkal a csapatokkal az volt a realitás, a mostani Nyíregyháza számára már a nyolcadik hely is siker. Persze, beszéltünk arról, hogy ha néhány idegenbeli esélyt megragadunk, akkor feljebb is kúszhattunk volna a tabellán, de azért arról se feledkezzünk meg: hazai pályán a Paks ellen mínusz tíz pontról álltunk fel az utolsó negyedben és a Szolnokot is csak hosszabbításban vertük. Arra azért büszkék lehetünk, hogy a mezőnyben egyedüliként megőriztük hazai veretlenségünket, az pedig egy tanulási folyamat része, egy újabb lépcsőfok, hogy idegenben is hasonlóan koncentráltan, fegyelmezetten, az éles szituációkban jó döntéseket hozva kosárlabdázzunk.
Vajon ez a lépcsőfok már a Szolnok elleni párharc során megmászható lesz?
– Egyelőre még nem mi vagyunk az esélyesei ennek a párharcnak, ugyanakkor veszítenivalónk sincs és eredménykényszer sem nyomja a vállunkat. Jó lenne, ha mindezzel együtt képesek lennénk meglepetést okozni, mert ne feledjük, a szolnoki alapszakaszbeli bajnokin közel jártunk a sikerhez, mindössze öt ponttal kaptunk ki. (szon.hu)

 

2007.04.24. 13:58 - Újabb időpontváltozás:

Azt már hírül adtuk, hogy az Olaj-Nyíregy párharc második meccsét a házigazdák kérésére május 2-án, szerdán játsszák a felek, ma azonban az is kiderült, hogy nem 18.00-kor, hanem egy órával később dobják fel a labdát a Bujtosi csarnokban. A negyedik meccs (mennyiben szükség lesz rá) időpontja viszont még mindig kétséges, a szervezők a vasárnapi és a hétfői nap közül választhatnak majd, a szolnokiaknak persze sokkal inkább a hétfői időpont felelne meg.

A vasárnapi 120 perces kemény edzés után a héten is gőzerővel készülnek a kosarasaink, ámbár Frana lázzal küzd, míg Jurkunas a fájós térdével csak könnyített gyakorlatokat végez. Annyi bizonyos, hogy szombatra mindketten hadra foghatóak lesznek majd.

 

2007.04.23. 18:29 - Véget érhet Cseh Gyuri kálváriája:

A hozzáértők az egyik legnagyobb magasbedobó ígéretnek tartják Cseh Gyurit, az Olaj KK fiatalját. Igaz, ebből nem sokat árulhatott el az utóbbi időben a 208 cm magas játékos. Közel egy esztendeje, ugyanis megműtötték a bal kezének négyes ujját.

A műtét nem legjobban sikerült, ezért újabb és újabb beavatkozásokra volt szükség. Közben gyógyulgatott a játékos, de még mindig nem volt tökéletes az ujja, ennek ellenére szerepelt a junior csapatban, sőt még felnőttek között is bemutatkozott. A napokban újabb inszalagműtétet hajtottak végre Gyuri bal kezének sérült ujján.

— Remélem most már minden rendben lesz — bizakodott a 20 esztendős kosaras a mai edzésen, amit ülve nézett végig. — Azt mondták az orvosok, hogy szerdán leveszik a kötést és másnap már futhatok. Körülbelül tíz nap múlva már labdás edzéseket is végezhetek. Reménykedem, hogy ezzel véget ér a kálváriám.

 

2007.04.23. 12:02 - Nyíregy-Olaj (2. meccs) MÁJUS 2.!

Félreértések elkerülése végett szeretnénk mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a párharc második meccsét május másodikán, szerdán játsszák a Bujtosi csarnokban. Az időpontváltoztatást a házigazdák kérték, ugyanis a csarnokuk szabadidőközpontként is funkcionál, így a május 1-i rendezvények miatt kivitelezhetetlen lett volna a mérkőzés megrendezése. A honi kosárlabdával foglalkozó oldalakon ennek ellenére lehet, hogy még mindig a keddi időpont van feltüntetve. TÉVESEN! Az információnk első kézből kapott, tehát a második meccs kezdete: Május 2-a, 18.00.

 

2007.04.22. 20:01 - Vége a pihenőnek, pályán az Olaj:

Sokak szerint a kellemesnek tűnő ellenféllel a Nyíregyháza csapatával
találkozik az Olaj a negyeddöntőben. Vajon mit szól ehhez Pór Péter
vezetőedző?

— Nem szabad, hogy ezzel becsapjuk magunkat. A Nyíregyháza kellemetlen stílusú, erős állományú csapat. Bár a hazai pálya előnye mellettünk szól, nem lesz egyszerű feladat túljutni rajtuk. Nem gondolkozunk előre. Jussunk be a négy közé, legyünk túl szerencsésen a három győzelemig tartó párharcon.
— Mi lesz a programjuk?
— A szerdai soproni mérkőzést követően három nap pihenőt kaptak a
játékosok. Vasárnap este már edzettünk, kell az erő, hiszen a rájátszásban két-három naponként kell majd pályára lépni.

Készülnek tehát a fiúk. Vasárnap este 120 perces edzést vezényelt
tanítványainak Pór Péter. Ezen csak mint néző vett részt a litván Andrius
Jurkunas, aki egyelőre pihenteni jobb térdét és különböző terápiás
kezeléseket kap rá. A rájátszás első, szombati meccsére minden bizonnyal hadrafogható lesz az erőcsatár.

 

2007.04.22 12:54 - Olaj-Nyíregy menetrend:

Kialakult az Olaj-Nyíregyháza bajnoki negyeddöntő véglegesnek tűnő programja.

1. mérkőzés, Szolnok: 04. 28., szombat, 18.00..
2. mérkőzés, Nyíregyháza: 05. 02., szerda, 18.00.
3. mérkőzés, Szolnok: 05. 04., péntek, 18.00.
4. mérkőzés, Nyíregyháza: 05. 06., vasárnap, 18.00.
5. mérkőzés, Szolnok: 05. 09., szerda, 18.00.

Az utóbbi két találkozó feltételes, hiszen a párharc az egyik fél
harmadik győzelméig tart.

A negyeddöntők további párosítása:
Atomerőmű SE-Falco KC
Albacomp-Körmend
PVSK-ZTE

 

2007.04.20. 9:51 - Egészségvonaton az Olaj:

Három napon át Szolnokon állomásozik az Egészségvonat, amelyen ingyenes szűrésekre lesz lehetőség. Hogy a programot népszerűsítsék, pénteken délután kettőre az Olaj csapatát is meghívták.

Pavel és Cica biztosan nem lesz jelen a szerelvény-látogatáson, de rajtuk kívül felvonul a teljes gárda, hogy népszerűsítse az Egészségvonatot. Eredetileg úgy szólt a tervezet, hogy a csapat majd részt vesz a szombati nagy gyalogtúrán is (amely a Tiszaligetből indul és a vasútállomáson ér véget), de a mostani verdikt pihenést ír elő a fiúknak, akiktől már a péntek délutáni megjelenés is dícséretes.

 

2007.04.19 20:44 - Tabella és statisztikák:

Az alapszakasz statisztikái:

Legjobb dobók:

  • Rashad Bell (ZTE) 26.04

  • Kálmán László (Falco) 21.84

  • Miroslaw Lopatka (Univer) 21.48

  • Winsome Frazier (Falco) 20.20

  • Vernard Hollins 19.88
  • ... 10. Thomas Kelley 17.85

    Legjobb lepattanózók:

  • Eric Freeman (Vásárhely) 12.67

  • Zoran Krstanovic (sÖrdögök) 11.46

  • Rashad Bell (ZTE) 8.92

  • Chad McClendon (Univer) 8.48

  • DuJuan Wiley (Falco) 8.46
  • ... 13. Andrius Jurkunas 6.44

    Legjobb gólpassz-adók:

  • Simon Balázs (Pécs) 6.12

  • Kálmán László (Falco) 6.12

  • Sullivan Phillips (Albacomp) 5.94

  • Brane Savic (NYKK) 5.73

  • Vladimir Miskovic (ZTE) 5.20
  • ... 8. Thomas Kelley 4.15

    Legjobb labdatolvajok:

  • Sullivan Phillips (Albacomp) 3.63

  • Brane Savic (NYKK) 3.23

  • Henry Uhegwu (Kaposvár) 2.87

  • Chauncey Leslie (Körmend) 2.71

  • Thomas Kelley 2.69
  • ... 7. Andrius Jurkunas 2.60

    Legjobb dobásblokkolók:

  • DuJuan Wiley (Falco) 1.73

  • Andrius Jurkunas 1.68

  • Hendlein Roland (Kaposvár) 1.58

  • Keresztes Rafael (ZTE) 1.32

  • Rashad Bell (ZTE) 1.20
  • ... 6. Pavel Frana 1.08

     

    2007.04.19. 10:23 - Laptop körül az Olaj-sereg:

    Kikapott Sopronban az Olaj. Ezzel azonban még korántsem ért véget a szurkolás, hiszen a piros-fekete tábor még reménykedhetett: ha az Alba elveri az ASE csapatát, akkor megvan az alapszakasz-elsőség. A szoljon.hu laptopját legalább harminc szurkoló figyelte árgus szemekkel.

    Valovics játékvezető sípszava végett vetett a sÖrdögök-Olaj találkozónak, de abban a pillanatban már nem sok Tisza-parti drukker beszélt a vereségről, a meccs napját megelőző sárvári wellness-pihenőről, amit a Pór-legénység kapott. A legtöbb soproni szurkoló elhagyta már az MKB Aréna küzdőterét, amikor az Olaj szimpatizánsai még mindig a szoljon.hu laptopja előtt várták körmöt rágva, fogcsikorgatva a fehérvári meccs eredményét. (Itt jegyezném meg, hogy a lefújást követően Cicáékat alig lehetett az öltözőbe tuszkolni ugyanezen apropóból.) A percek ólomlábon peregtek, többször elolvadt a pár pontos Alba-előny, a végére mégis győzött a(z igazság) fehérvári gárda, a szolnoki fanatikusok öröme határtalan volt, az Albacomp rögtön meg is kapta a szokásos rigmust az olajos drukkerektől. Na, jó kicsit lágyabb hangszínnel, mint a szokványos, ez a hála, tőlünk ez is szép.

     

    2007-04-15 15:08 - Nyú-gi, nyú-gi! Ünneplés a szurkoló-szerkesztő szemével:

     

    2007-04-14 22:08 - Kupagyőztes az Olaj:

    A kosárlabda Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjén óriási diadalt arattak a piros-feketék, fanatikus szurkolótáboruk biztatása mellett 2002 után újra elhódították a serleget.

    Győzelmük után olyan ünneplés fogadta őket, amelyben mostanáig csak a ''91-es bajnokcsapat részesült Szolnokon. De vajon milyen érzés, ha valakit így ünnepelnek, szinte istenítik? Ha valaki, hát Berkics László ezt igazán tudja. Az egykori aranycsapat centere számtalanszor hallotta: Berkics a Király!

    — Először is gratulálok a fiúknak, szenzációsan játszottak — mondta a régi nagy kedvenc. — Egy ilyen győzelem mindenképpen önbizalmat ad, a rájátszásban már felszabadultabban kosarazhatnak, hiszen a megnyerhető trófeák felét már megnyerték ebben a bajnokságban. A szurkolótábor szeretete pedig olyan erőt ad, ami a legnehezebb helyzeteken is átsegít. A szolnoki fanatikusok semmit sem változtak húsz év alatt, továbbra is az Olajé a legjobb drukkertábor az országban!

    Egykori csapattársa, Tóth Attila a bajnoki cím utáni ünneplésről egykor úgy nyilatkozott, hogy öregkorában a verandán ülve is ez jut majd eszébe: — Valóban most is a hideg futkározik a hátamon, ha visszagondolok az akkori felhajtásra, s a mostani is ugyanúgy megérintett. Óriási pluszt ad egy ilyen fogadtatás minden játékosnak, s a csapatot is méginkább összekovácsolja.

     

    2007-04-13 11:35 - Fontos tudnivalók az Olaj háza tájáról:

    Alapadatok, amit a Szolnoki Olaj KK gárdájáról tudni érdemes. Az infókat pedig rendszeresen csepegtetjük majd ezalatt a link alatt, úgyhogy, ha Olaj csemegékre vágysz, akkor kattints a bannerre minden nap.

    Szolnoki Olaj KK, keret:

    Mezszám / Név / Szül. idő / Magasság / Poszt

    4 CZICZÁS László 1979. 02. 14. 189 cm 2
    5 FRANA Pavel 1977. 07. 17. 212 cm 5
    6 FÜLÖP Gábor 1980. 05. 05. 206 cm 4-5
    7 KENYERES Sándor 1988. 01. 15. 195 cm 3
    8 REZÁK Tamás 1986. 08. 13. 182 cm 1
    9 HOLLINS Vernard 1980. 11. 23. 192 cm 2
    10 MOLNAR András 1983. 09. 10. 193 cm 2
    11 KELLEY Thomas 1976. 09. 23. 185 cm 1
    12 TÓTH Viktor 1986. 06. 27. 185 cm 2
    13 HARAZIN Tamás 1985. 10. 15. 204 cm 4
    14 SABALIAUSKAS Donatas 1975. 03. 15. 201 cm 3
    15 JURKUNAS Andrius 1976. 05. 21. 205 cm 4
    16 KOVÁCS Dávid 1987. 10. 20. 200 cm 4
    17 GAÁL Róbert 1989. 01. 29. 188 cm 2
    18 CSEH György 1987. 02. 10. 210 cm 4

    Sportszervezet neve: Szolnoki Olaj KK. Kft.
    Címe: 5001 Szolnok, Tiszaliget
    Levelezési címe: 5001 Szolnok, Tiszaliget, Pf. 113.

    Telefon: 06-56/420-988
    Telefax: 06-56/420-988

    Terem: Tiszaligeti Körcsarnok
    Címe: 5000 Szolnok, Tiszaliget
    Telefon: 06-30/336-0673
    FérÕhely: 2500 fÕ

    ÜgyvezetÕ: Tóth Zoltán - 06-30/981-3304
    Technikai vezetÕ: Balogh Gyula - 06-30/686-7369
    Csapattal kapcsolatos ügyekben: Acsay Attila - 06-30/336-0673

    VezetÕedzÕ: Pór Péter - 06-70/369-0859
    MásodedzÕ: Tasnádi Zoltán - 06-30/326-2224

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!