Sport

2007.06.26. 17:54

Király a "király" a Herthánál

Bár Király Gábor hét év után már 2004-ben elbúcsúzott a Herthától, a magyar válogatott korábbi kapuvédője "király" maradt a berlini csapatnál.

SZOLJON

Legalábbis a kapusok királya. A szurkolók ugyanis őt választották a Hertha  álomcsapatának kapusául. Erről tanúskodik az a közvélemény-kutatás, amelyet a tekintélyes napilap, a Berliner Morgenpost az elmúlt napokban az  olvasók, illetve a szurkolók körében végzett, s amelynek eredményeit  most tették közzé.

A klub sugallatára az olvasókat arról kérdezték, hogy miként  állítanák fel minden idők legjobb Hertháját, az úgynevezett  álomcsapatot. A válaszolók mindenkire voksolhattak, aki a berliniek  kedvenc csapatának 115 éves történetében az első csapatban,  Bundesliga-mérkőzésen akárcsak egyszer is a labdába rúgott - vagy,  mint Király, labdát fogott -, s a szakemberek szerint végül is  jócskán akadt meglepetés. Például az, hogy minden idők legjobb  tizenegyébe zömével a hetvenes évek Herthájának játékosai kerültek,  s a mostani csapatból az álomegyüttesben csak a hátvéd, Arne  Friedrich és a brazil válogatatott középpályás, Gilberto kapott  helyet.

A kapusok koronájának odaítélése azonban a szavazás  eredményeként az egyik legegyértelműbb döntés volt. S a válaszokból  kitűnt, hogy a most 31 éves  kapuvédőt nemcsak elismerték, hanem  szerették is. Nem éppen dús hajával, vidám és kiegyensúlyozott  természetével, ám mindenekelőtt távolról kopottasnak tűnő, de  elnyűhetetlen szürke joggingnadrágjával a berlini szurkolók kedvence  volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!