Sport

2007.06.17. 16:43

Maradnak a kulcsemberek

Megtartotta évadzáró rendezvényét a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub, amely bajnoki és kupagyőzelmet szerzett az elmúlt szezonban.

SZOLJON

Pór Péter érdekelt a válogatottnál

—A családdal a napokban elutazunk nyaralni, ám július 9-én már megkezdődik a válogatott felkészülése az Eb selejtezőkre, melynél az edzői teendőket látom el. A munkát Tatán kezdjük meg, majd felkészülési tornákon edződhet csapatunk az augusztus végi kontinens selejtezőkre. Pór Péter az Olajról elmondta, a magyar játékosok augusztus elején kezdik meg a felkészülést a jövő évadra, a külföldiek minden bizonnyal szeptember elején kapcsolódnak be a munkába.

Dr. Nyerges Zsolt klubelnök legelőször Elbert Gábor sportszakállamtitkár gratuláló levelét ismertette, melyet a bajnoki döntőt követően írt a piros-fekete egyesületnek.

Ezt követően így folytatta az elnök: — Stábunk kilenc esztendeje vette át az egyesület irányítását közben is értünk el szép sikereket — bajnoki ezüstérem 2000-ben, Magyar Kupa-győzelem 2002 — de a legnagyobb győzelmeket ebben az évadban arattuk. Hozzáteszem, hogy talán nehezebb lesz megtartani a címeket, mint ahogy azokat megszereztük. Az állománnyal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy továbbra is Pór Péter lesz a vezetőedző, a játékosok közül Thomas Kelley, Andrius, Jurkunas, Cziczás László, Molnár András, Harazin Tamás, Cseh György, Tóth Viktor, Rezák Tamás és az utánpótlás legjobbjai továbbra is sorainkban fognak szerepelni.

Az aranycsapatból Hollinsnak is megtettük ajánlatunkat, az amerikai játékos haladékot kért a válaszadásra. Centerposztra keresünk még egy embert, külföldi és magyar játékosokkal is tárgyalunk, de neveket egyelőre még nem mondhatok. 

Török Zoltán visszatért

Régi-új ember érkezett a szolnoki a klubhoz. Nevezetesen Török Zoltán, aki már a kilencvenes évek elejétől 2002-ig dolgozott az Olajnál, az elmúlt öt évadot azonban a szombathelyi Falcónál töltötte. Most visszatért a piros-feketékhez, a technikai vezető feladatát látja el, mint egykoron.

A tulajdonos elmondta, hogy nem indulnak a nemzetközi kupákban, szó van azonban arról, hogy több klubbal — köztük szomszéd országbeliekkel — összefogva részt vesznek a Közép-Európai Kupában, de mindez egyelőre még csak tervezet. A tervek között szerepel az is, hogy a Szolnoki Főiskolával összefogva beneveznek az NB I. B csoportjába, ahol a fiatalok sokkal több játéklehetőséghez juthatnának, mint a felsőházban.

— Az elkövetkező szezonban sem gazdálkodunk több pénzből, mint előtte, ezért nem megyünk bele sem a játékosokkal, sem a rivális klubokkal úgynevezett árversenybe, nem vagyunk hajlandók kockáztatni a klub létét — jelezte a klubelnök.

Pór Péter érdekelt a válogatottnál —A családdal a napokban elutazunk nyaralni, ám július 9-én már megkezdődik a válogatott felkészülése az Eb selejtezőkre, melynél az edzői teendőket látom el. A munkát Tatán kezdjük meg, majd felkészülési tornákon edződhet csapatunk az augusztus végi kontinens selejtezőkre. Pór Péter az Olajról elmondta, a magyar játékosok augusztus elején kezdik meg a felkészülést a jövő évadra, a külföldiek minden bizonnyal szeptember elején kapcsolódnak be a munkába. Török Zoltán visszatért Régi-új ember érkezett a szolnoki a klubhoz. Nevezetesen Török Zoltán, aki már a kilencvenes évek elejétől 2002-ig dolgozott az Olajnál, az elmúlt öt évadot azonban a szombathelyi Falcónál töltötte. Most visszatért a piros-feketékhez, a technikai vezető feladatát látja el, mint egykoron. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!