Sport

2007.06.09. 20:50

Potemkin tíz perc alatt hármat vágott

A labdarúgó NB II. szombati fordulójában a vendég berényi együttes Potemkin Károly szenzációs játékával tíz perc alatt fordította a maga javára az aápti kiesési rangadót. Szolnokon döntetlenre végződött a karcagiak vendégjátéka.

SZOLJON

Jászapáti—Jászberényi SE Vasas 1-3 (1-3)
Jászapáti, 1000 n., vezette: Vad II. (Farkas, Tompos).
JÁSZAPÁTI: Tajti N. — Pázsit, Horváth R., Kaszás (Kósa, 79.), MOSONYI — Kerékgyártó (Kóczián, 82.), Herczku, Somodi, Varga Z. (Nagy L., 35.) — Horváth P., KOTULA. Edző: Szabó András.
JÁSZBERÉNY: PAPP P. — Fekete, Villányi, MAJZIK, Kovács Á. — Molnár J., LUKÁCSI, Sinkó, Bárkányi (Szabó D., 50.) — Németh Gy. (Somogyi, 78.), POTEMKIN (Vaszicsku, 85.). Edző: Szabó Imre.
16. perc: Kotula 28 méteres szabadrúgását mintha zsinóron húzták volna a bal felső sarokba, 1-0.
31. perc: Potemkin az ötös bal sarkán addig forgolódott három védő gyűrűjében, míg jobbal a hosszú sarokba nem lőtt, 1-1.
34. perc: Pázsit lerántotta Majzikot az ötös sarkánál, a jogos tizenegyest Potemkin a bal felső sarokba bombázta, 1-2.
41. perc: Potemkin 18 méterről, középről kapura fordult, majd kilőtte a bal alsó sarkot, 1-3.
A jászsági rangadó a preztízsen kívül a kiesés elkerüléséért vívott harc miatt is különös jelentőséggel bírt. Az első ziccert ugyan a vendégek hagyták ki, ám Kotula gólját követően akár össze is roppanhatott volna a Jászberény, amennyiben Varga Zoltán bombája nem a lécen csattant. A szerencse ekkor a piros-kékek mellé állt, akik aztán éltek is vele. Potemkin Károlyt képtelenek voltak tartani a hazai védők, s a csatár tíz perc alatt elért klasszikus mesterhármasával eldöntötte a meccset. Szünet után megpróbálta ugyan utolérni riválisát a Jászapáti, ám nem boldogult a határtalan lelkesedéssel játszó, jobb fizikai és mentális állapotban lévő szomszédvári együttessel. A vendégek sikere egyben azt is jelenti, helyet cserélt a két gárda a táblázaton, s az utolsó fordulónak úgy vágnak neki, hogy két pont előnnyel, bentmaradó helyen tanyázik a Jászberény.
Szabó András: — Az első félidőben úgy éreztem, mintha védelmem eladta volna a meccset.
Szabó Imre: — Két egyforma csapat mérkőzésén a mi akaratunk érvényesült.

Szolnoki MÁV-Mondi—Karcag 1-1 (0-0)
Tiszaligeti Stadion, 300 n., vezette: Oláh G. (L. Tóth L, Kulcsár). 
SZOLNOK: Kolláth — Pintér, Antal, Balogh P., Szalai (Szoboszlai, a szünetben) — Almási, MILE, REMILI, Jeney — B. Tóth (Benedek, 70.), Tóth Gy. (Gohér, 57.). Edző: Kis Károly.
KARCAG: BANÓ — Mitasz, Orosz, RAMOS, Donka — Papp E. (Repjuk, 72.), KÁDÁR G., Ulviczki, Kovács I. (Lajkovics, 79.) — Domokos, Bogdány (Palásti, 57.). Edző: Sándor István
Gólszerzők: Remili (82., tizenegyesből), Lajkovics (89.).
Kemény belemenéskkel indult a megyei rangadó. Előbb Antalba rúgott bele a pálya közepén Donka, majd Tóth Gy. a vendég tizenhatoson belül ütközött Banó kapussal. Mindkét esetet követően ápolni kellett a vétlen játékosokat. A vendégek szerencséjére Banót nem kellett lecserélni, a hálóőr a tizennyolcadik percben bravúrral védte Mile 25 méteres, bal alsó sarokra tartó bombáját. A szünet után Remili mozgékonysága révén feljött a szolnoki csapat, a hajrában a játékmester kiharcolt egy tizenegyest, melyet ő maga értékesített is. Már-már úgy tűnt, hogy a Szolnok az idény utolsó hazai meccsén megszerzi a három pontot, ám egy korszerű akció révén Lajkovics megmentette csapatának a bajnoki pontot.
Kis Károly: — Megnyert mérkőzésen a hajrában buktuk el a három pontot.
Sándor István: — Mindkét csapat mindent megtett a győzelemért, úgy érzem, igazságos döntetlen született.

További eredmények — NB II.: Budafok—Ferencváros 2-2, Makó—Nyíregyháza 1-1, Bőcs—Kazincbarcika 1-1, Baktalórántháza—Békéscsaba 0-1, Vecsés—Tuzsér 5-3, Orosháza—Kecskemét 4-2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!