Sport

2007.06.25. 12:47

Útra kész a magyar csapat

A magyar válogatott kedden utazik el a spanyolországi Pontevedrába, ahol csütörtöktől vasárnapig rendezik az idei kajak-kenu Európa-bajnokságot, amelyen hagyományosan a jó szereplés reményében szállnak vízre a küldöttség tagjai.

SZOLJON

A szövetség (MKKSZ) hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott: kilenc női és 17 férfi kajakos, valamint 13 kenus alkotja az együttest.

"Nem lesz egyszerű verseny, hiszen két fontos szempontnak is meg kell felelni, az egyik ezek közül az eredményesség. Másrészt az  Eb fontos állomása a hazai válogatórendszernek, hiszen aki itt az  első három között végez, az már indulója az augusztusi, duisburgi  olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak" - mondta Angyal Zoltán  szövetségi kapitány, aki hozzátette: reméli, hogy az ötkarikás  számokban már a kontinensviadalon kialakul a vb-csapat és minél  kevesebb számban kell majd újabb válogatót rendezni.

A szakember elárulta még, hogy a pálya és a szokatlan időrend  valószínűleg nehéz feladat elé állítja a versenyzőket, de igyekeznek  majd megoldani a felmerülő problémákat.

"A pálya nagyon rövid és ráadásul nincs felevező sáv, így a  bemelegítés nem lesz egyszerű, nehéz körülményekre számítunk. A  versenyek minden nap 11 órakor, illetve délután öt és hat órakor  rajtolnak, ez is szokatlan, hiszen jóval korábban szoktak kezdődni a  futamok" - fogalmazott.     
Az Eb-ről a szervezők hibájából nem lesz televíziós közvetítés -  emiatt a magyar szövetség panasszal él az európai szövetség  vezetőinél -, de a Magyar Rádió élőben számol be a szombat-vasárnapi  döntőkről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!