Sport

2007.06.06. 18:55

Válogatott center érkezik a szolnoki női kosarasokhoz

Az új évadban is Kmézics Zorán irányítja a Szolnoki NKK női kosárlabda együttesét, mely az idei bajnokságot a hetedik helyen zárta.

SZOLJON

Mint azt Tóth Attila, a klub szakosztályvezetője elmondta lesznek változások házuk táján. Kivételt képez a vezetőedző személye, hiszen a következő évadban is Kmézics Zorán felel majd a szakmai munkáért. Segítője az egykori junioredző Mészáros Zoltán lesz, aki emellett az U18-as válogatottnál is dolgozik.  Az elmúlt szezon játékosállományából Heller Anita és Somogyi Andrea Pécsre igazolt. Aida Pilavval, Tamara Ruziccsal és Zane Eglitével nem kötöttek újabb szerződést.

Ellenben Ivona Jerkoviccsal, Hegedűs Ritával és Sonyák Zitával újabb megállapodást köt a klub a napokban. Tóth Attila örömmel újságolta, hogy sikerült megállapodniuk a pécsi színekben sokszoros bajnok Keller Annamáriával, aki legutóbb Diósgyőrben szerepelt. A szolnokiak abban bíznak, Keller és Jerkovics ütőképes centerpárost alkot a palánkok alatt. Ugyancsak kék-sárgák játékosa lesz a mindössze 20 esztendős irányító Fürtös Kata, aki tavasszal már többször is szerepelt a bajnoki döntős pécsiek soraiban. Lehet mondani, hogy Szavercsenko Jekatyerina visszatér a Tisza-partjára, hiszen egykoron a helyi sportiskolában nevelkedett. A hátvéd és bedobó poszton használható játékos a legutóbbi szezont Kecskeméten töltötte.  Sőt, tárgyalásban állnak a szolnoki klub vezetői egy rutinos irányítóval, a végleges megállapodás a napokban várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!