Sport

2007.07.03. 17:40

Szolnoki kosarasok a válogatottban

Az elmúlt években sok vád érte a szolnoki kosárlabdaklubokat, hogy nem megfelelően nevelik az utánpótlást. Erre rácáfolva, ezen a nyáron a férfi és a női válogatottakban helyet kaptak a szolnoki játékosok.

SZOLJON

Jelenleg is tart Moszkvában a hölgyek U21-es világbajnoksága. Bár még csak a  csoportmérkőzéseknél tartunk, lehet mondani, hogy nemzeti csapatunk tisztességesen helytáll az erős mezőnyben. A mieink az első fordulóban verték a japánokat, majd szoros meccsen előbb az ausztráloktól, majd a címvédő amerikaiaktól kaptak ki. A legfrissebb hír szerint a negyedik fordulóban 75-64-re verték a dél-amerikai bajnok brazilokat. A holnapi zárócsatában a spanyolokkal találkoznak a magyarok. Ezt követően minden bizonnyal az 5–8. helyért lesz érdekelt válogatottunk. Ennek a csapatnak tagja, a szolnoki klub soraiban nevelkedett Horti Dóra, Somogyi Andrea, Szavercsenko Kátya, Orsó Viktória és Tajkov Georgina. Az más kérdés, hogy közülük csak a Szavercsenko lesz az elkövetkező évadban a szolnokiak játékosa.

Maradva a hölgyeknél, az újvidéki U 18-as kontinensviadalon szerepel a nemzeti csapatunkban Kmézics Diána, aki mindössze 17 esztendős. Aki nem tudná, Kmézics Zorán, egykori kiváló játékos, mostanság edző lányáról van szó. A délvidéki városban fellépő magyar együttes vezetőedzője az a Mészáros Zoltán, aki a szolnoki sportiskola kosárlabda-szakágvezetője. A népszerű „Kicsi” hosszú évek óta eredményesen neveli a megyeszékhelyen az utánpótlást.  Sajnos az U18-as válogatott még nem nyert mérkőzést az Eb-n, valószínűleg a bennmaradásért fog küzdeni Újvidéken.

Hollins is aláírt az Olajhoz

A minap azt írtuk, hogy Vernard Hollins is igent mondott az Olaj ajánlatára. Mint azt Tóth Zoltán, a klub ügyvezetője honlapunknak elmondta, tegnap a felek aláírásukkal is szentesítették a szerződést. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt évad sikercsapatából Kelley, Jurkunas, Cziczás, Molnár, Harazin, Cseh Gy. Tóth V. és Rezák után a zsákolókirály Hollins is marad a piros-feketék állományában. Szó van még egy külföldi center érkezéséről is, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytat a szolnoki klub.

Pór Péter csapata tervek szerint augusztus elején kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

Az Olaj nevelése Szabó Péter, a tehetséges irányítót az augusztusi B csoportos U18-as Eb-re készülő válogatott keretbe hívták be. Az U20 válogatottnak viszont már csak pár napot kell várnia, és megkezdődik a szlovén–olasz közös rendezésű A csoportos kontinensviadal. A mieink nehéz ellenfelekkel szemben, a franciákkal, a szlovénokkal és a szerbekkel egy csoportban várják a csütörtöki rajtot. A gárda edzője a szolnoki Tasnádi Zoltán, aki az Olaj felnőtt és junior gárdájánál is dolgozik.
— Szolnokról a bedobó és az erőcsatár posztján is számba vehető 210 cm magas Cseh György kapott meghívást csapatunkba — mondta Tasnádi Zoltán. — Gyuri az elmúlt idényben sokat volt sérült, lassan kezdi utolérni magát.

Hasznos tagja lehet majd válogatottunknak. Sajnos az előjelek nem a legjobbak, ugyanis a csapatunkból négy játékos, Váradi és Halmai sérülés miatt, Csorvási és Tóth G. fegyelmi okokból fog hiányozni. Mivel nagyon nehéz csoportba kerültünk, minden bizonnyal a kiesés ellen fogunk küzdeni — jelezte Tasnádi Zoltán. Majd hozzátette: — Reméljük, a következő évadban még több szolnoki kosaras bizonyíthat majd a válogatottban. Gondolok itt Mondzinger Márkra és Gaál Róbertre. Remélhetőleg az Olaj felnőtt együttesében is egyre több szolnoki nevelésű fiatal követel majd magának helyet.

Hollins is aláírt az Olajhoz A minap azt írtuk, hogy Vernard Hollins is igent mondott az Olaj ajánlatára. Mint azt Tóth Zoltán, a klub ügyvezetője honlapunknak elmondta, tegnap a felek aláírásukkal is szentesítették a szerződést. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt évad sikercsapatából Kelley, Jurkunas, Cziczás, Molnár, Harazin, Cseh Gy. Tóth V. és Rezák után a zsákolókirály Hollins is marad a piros-feketék állományában. Szó van még egy külföldi center érkezéséről is, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytat a szolnoki klub.

Pór Péter csapata tervek szerint augusztus elején kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!