Sport

2007.08.27. 08:33

Készülnek a szolnoki kosarashölgyek

Tóth Attila, a Szolnoki Női Kosárlabda Klub igazgatója örömmel újságolta lapunknak, hogy augusztus végére összeállt a játékoskeretük, így csapatuk teljes létszámmal készülhet az elkövetkező évadra.

SZOLJON

— Az eddigi két szerb légiós, Djelmis Angéla és Ivona Jerkovics mellé megszereztük a lengyel Magdalena Kozdron nevű játékost — kezdte a klubvezető. — Róla azt lehet tudni, hogy 27 esztendős, 177 centiméter magas és hátvéd a posztja. Továbbá a sokszoros felnőtt válogatott, Keller Annamária (DKSK),  Szavercsenko Jekatyerina (Kecskemét ) és Fürtös Kata (Pécs) érkezett még sorainkba. Az elmúlt évadbeli állományunkból a csapatkapitány Hegedűs Rita, Sonyák Zita és Kmézics Diána maradt meg hírmondónak. Mellettük három tehetséges fiatal, Adamecz Lilla, Pékó Barbara és Zele Dorina tartozik az első csapat keretéhez. Természetesen továbbra is Kmézics Zorán vezeti nálunk a szakmai munkát, segítője pedig az utánpótlásedző Mészáros Zoltán lett. A célkitűzés, hogy a csapat az 1-6. hely valamelyikén végezzen az előttünk álló   szezonban.
Szintén a szakosztályigazgatótól tudjuk, hogy a technikai  vezető Abonyi Ferenc, a csapatorvos továbbra is az ismert sebész dr. Nagy László lesz. A masszőri feladatkört a rutinos Vágó László látja el az elkövetkező szezonban.

Gazdag Sándor, a szponzori csoport vezetőjétől tudjuk, hogy a klubnak már nincs adóssága a játékosok felé, ugyanis a múltból fennmaradó összes tartozást sikerült rendezni.

Kmézics Zorán vezetőedző elmondta honlapunknak, hogy két hete kezdte el csapatuk a szakmai munkát. Ebben az időszakban még sokat atletizálnak, emellett a konditermet is gyakran látogatják, a csarnokban pedig technikai feladatot oldanak meg a lányok. Az október 20-i rajtig sok felkészülési meccset játszik a csapat. Részt vesz a zaleegerszegi Göcsej Kupán és boszniai Szarajevóba is hivatalos egy nemzetközi tornára. Kmézics Zorán állítja, hogy elérhető az eléjük célként kitűzött első hat hely valamelyikének a megszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!