Sport

2007.08.07. 19:25

Szivárog az Olaj az edzőterembe

Egy tüzetes orvosi vizsgálatot követően megkezdte felkészülését az elkövetkező szezonra a bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Szolnoki Olaj KK csapata.

SZOLJON

Egyelőre foghíjas kerettel vágott neki a felkészülésnek a szolnoki legénység. A légiósok, Thomas Kelley, Vernard Hollins, Andrius Jurkunas és Miroslav Lopatka majd szeptember elején csatlakoznak a csapathoz. Molnár András pedig a válogatottal készül a közelgő Eb-pótselejtezőkre. Ugyancsak a nemzeti együttes kötelekéhez tartozik Pór Péter, aki Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány segítőjeként dolgozik a válogatottnál.

Tasnádi Zoltán irányítja a munkát

Mivel Pór Péter vezetőedző mostanság a válogatottnál érdekelt, ezért most az első csapat munkáját Tasnádi Zoltán irányítja. A szakembert nem kell különösebben bemutatni, hiszen egykoron a klub játékosa volt, évek óta Pór Péter segítője a felnőtteknél, és a junior gárda edzője. Nyáron pedig az U20-as válogatottnál is dolgozott. — Pór Petivel egyeztetve kezdtük el a munkát, melyből sok vár ránk. Az első időszakban délelőttönként a tiszaligeti stadionban lévő atlétikai pályán és a körcsarnok konditermében gyűjtjük erőt. Délutánonként pedig a csarnokban labdás edzéseken taktikai és technikai feladatokat oldunk meg. Szeretnénk jól és becsületesen felkészülni az előttünk álló szezonra — mondta a szakember.

— Az a válogatott szereplésétől függ, hogy Pór Péter, mikor tér vissza közénk — újságolta Tóth Zoltán, az Olaj KK ügyvezető elnöke. — Ezért Tasnádi Zoltán vezetésével kezdte el a munkát a csapat, amely Cziczás László, Harazin Tamás, Cseh György, Tóth Viktor, Gaál Róbert, Kenyeres Sándor és Kovács Dávid összetételben junior és ifjúsági korú játékosokkal kiegészülve dolgozik. Ehhez a kerethez később csatlakozik Rezák Tamás és Szabó Péter, az utóbbi játékos jelenleg az U18-as válogatottal a korosztályos Eb-n vesz részt. Azt tudni kell, hogy továbbra is kiemeltként kezeljük az utánpótlást, ezért a Szolnoki Főiskolával karöltve újra indítjuk csapatunkat az NB II-ben.

Az ügyvezető elnök azt is elmondta, hogy a csapat légiósai szeptember elején érkeznek majd Szolnokra, és folyamatosan kapcsolódnak be a munkába. Minden bizonnyal a szeptember 20-22. közötti hazai rendezésű felkészülési tornán láthatja majd Hollinséket először a szurkolótábor. Ezt megelőzve szeptember 6-8. között Kecskeméten, majd az ezt követő hét végén Nyíregyházán vesz részt egy-egy nemzetközi felkészülési tornán a szolnoki gárda. A bajnoki évadzárón szó volt arról, hogy kilép a csapat a nemzetközi színtérre, és elindul a jelenleg is szervezés alatt Közép-európai Liga elnevezésű kupasorozatban.

— Jelen állás szerint, úgy tűnik, hogy nem indulunk. Annak idején arról volt szó, hogy tornarendszerben, egy-egy hétvégén rendezik meg a tornát. A legújabb verzió szerint, akárcsak az Euroligában, hétközben lenne egy-egy mérkőzés. Mindez sokba kerülne, arról nem beszélve, hogy az utazások miatt jóval fárasztóbb lenne a csapat számára, mint az előbbi megoldás — indokolta a döntést. Szintén az ügyvezetőtől tudjuk, hogy változások is történtek házuk táján, két régi-új ember, Török Zoltán (technikai vezető) és Szabó Zoltán (gyúró) csatlakozott stábjukhoz. A bérletárusítás szeptember elején kezdődik, míg bajnoki rajt várhatóan hazai pályán az újonc MAFC ellen lesz október hatodikán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!