Sport

2007.09.24. 19:55

A Székács nyerte a miklósi kézirangadót

Hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a tiszaföldvári NB I/B-s férfi kézilabda csapat a Cegléd ellen.

SZOLJON

Tiszaföldvár VSE—Cegléd 25-18 (12-8)
Tiszaföldvár, 400 n. V.: Dohány, Varga.
TVSE: VARGA—Tóth 2, Krasznai 2, Patocskai 1, DANKU CS. 2, Cselovszki 3, Danku S. 3, Csere: Felföldi (kapus), Szollár 1 (1), TAKÁCS 8 (2), KOVÁCS 3, Sivák 1, Mészáros. Edző: Szőke István.
A földvári csapat egy vállalkozónak köszönhetően új mezben lépett pályára a hazai évadnyitón. Jól kezdtek Takácsék: a kemény védekezés és gyors lerohanások eredményeképp a 6. percben 4-1 -es vezetést szereztek. Innentől azonban iszonyatos sok technikai hibát vétettek a hazaiak, így a vendégek egyenlítettek és folyamatosan „lőtávolban” maradtak. Szőke edző  időkérése után kicsit összeszedte magát a hazai csapat a félidő végére és négy gólra (12-8) hízlalta a különbséget.
A második játékrészben a földváriak állva hagyták vendégeieket és már 15-8-ra is vezettek.  A folytatásban ismét elkezdődtek a technikai hibák, ezért közelebb férkőzött a Cegléd. Szerencsére a hajrában nem forgott veszélyben az újabb földvári győzelem.
Szőke István: — Rengeteg technikai hibát vétettünk, aminek örülni tudok az a két bajnoki pont.

FÉRFI NB II.
Törökszentmiklósi KE—Székács SE 27-29 (11-13) Törökszentmiklós, 700 n. V.: Kisfalvi, Péli.
TKE: FAZEKAS — Nyeső 3, Fejes M. 13 (7), Kiss, GÁL D. 1, Szabados 2, BORDA 6. Csere: HOPPÁL (kapus), Fincsák, Kovács 1, VERBAI, NYIKOS 1, Fejes-Tóth, Perjési. Edző: Fejes László.
SZÉKÁCS: TÓTH P. — Fátyol 4, Gulyás 11 (5), Bukta 3, Szloska 6 (4), Baranyi 2, Berta 1. Csere: POLGÁR (kapus), Petrezselyem, Varga 2. Játékos edző: Szloska Krisztián.
Nagy érdeklődéssel várt városi rangadó. Már az ifimérkőzésen megtelt a lelátó, melyen a TKE fiataljai győztek 26-24-re. A felnőtt meccsre már egy tűt sem lehetett volna leejteni a lelátón. Nagy iramban kezdtek a csapatok, jól védekezett a TKE, ebben az időszakban sikerült semlegesíteniük a Szloska—Gulyás párost, így fej-fej mellett haladtak a felek. A félidő végére azonban két gólosra nőtt a Székács előnye. A második félidőt rosszul kezdték Bordáék, elkapkodták a támadásaikat, ezt Buktáék könyörtelenül ki is használták, és a 45. percre 24-16-os előnyre tettek szert. Ekkor Fejes edző időt kért, és ez használt csapatának, ugyanis védekezésben és támadásban egymást múlták felül a játékosok. Fokozatosan felzárkózott a TKE, sőt négy perccel a vége előtt 27-27 lett az állás. A végjátékban azonban márcsak a rutinosabb Székács csapata tudott gólokat lőni.
Fejes László: — Minden játékosom dicséretet érdemel telejesítményért.
Jelzem, nemcsak a pályán szenvedtünk vereséget, hanem a sportdiplomáciában is.
Szloska Krisztián: — Közönségszórakoztató mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert. Némely játékosnak el kell gondolkodnia a folytatásról.

NŐI NB II.
SFC Yoshi Trans SE—Kölcsey DSE-Nyíregyháza 35-23 (13-10) Jászapáti, 100 n. V.: Moldován, Ökrös.
YOSHI: Besze—BARNA 12, Kovács 3, Bús 3,  Hoffmann 4,  Szántai , Szabó K. 6. Csere: Szabó D. (kapus), Szántó 7, Tóth, Kis, Szabó R., Horváth, Muntyán. Edző: Garamvölgyi Mihály.
Új környezetben, a jászberényi Bercsényi úti Sportcsarnok helyett Jászapátin, a Mészáros Lőrinc Gimnázium csarnokában debütált a Yoshi csapata. A helyszínváltozás nem jelentett gondot a lányoknak, sőt fergeteges második félidőt produkálva tartották otthon a két bajnoki pontot.
Garamvölgyi Mihály: — Mindenki kihozta magából a maximumot, ez meg is látszott a játékunkon, nagyon örülök a győzelemnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!