Sport

2007.09.13. 20:01

Alonso és Hamilton továbbra is versenyben maradt

A McLaren Mercedes idén már nem lehet világbajnok a Forma-1-es autóversenyzők konstruktőri viadalán, miután a FIA Világtanácsa kizárta az istállót. Alonsóék azonban megőrizték előkelő pozíciójukat.

SZOLJON

Az FIA Világtanácsa kizárta a McLarent az idei kostruktőri világbajnokságból, de a versenyzők továbbra is harcban vannak az egyéni vb-címért. Az előzetes hírek annyiban bizonyultak igaznak, hogy a 2007-es konstruktőri világbajnokságból kizárták a wokingi csapatot, a pilóták pontversenyében azonban Hamilton és Alonso is megtarthatja eddig szerzett pontjait, és tovább küzdhet az elsőségért.

A csapatot 100 millió dolláros büntetéssel sújtották, ez minden idők legnagyobb összegű pénzbüntetése a motorsportban. Az FIA előírta azt is, hogy a McLaren a 2008-as szezon előtt köteles bemutatni új fejlesztésű autóját, hogy a sportág irányítói megbizonyodhassanak arról: nem használták fel a Ferraritól megszerzett adatokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!