Sport

2007.09.19. 14:04

Csúcsmezőny tette vízre hajóját a diákolimpiai döntőben

A szolnoki klub nyerte meg az összetett pontversenyt az evezősök hagyományos Tisza Kupáján.

SZOLJON

Tiszások az Eb csapatban

A diákolimpiai döntőt követően Molnár Dezső, a Tisza Evezős Egylet vezetőedzője valamint szolnoki evezősök Juhász Adrián, Simon Béla és Vinkó Gáspár a lengyelországi Poznanba utaztak, ahol felnőtt Európa-bajnokság küzdelmeiben lesznek érdekeltek e hétvégén.

Az evezős diákolimpia magyarországi története során, ebben az évben először rendezte meg Szolnok városa ezt az országosan is kiemelkedő rendezvényt. A szervezők a Tisza Evezős Egylet, a Szolnok Városi Sportiskola, és a Szolnoki Sportcentrum Kht. voltak.
A rendezők többek között kicserélték, a Holt tiszai pálya teljes bójarendszerét, közel 600 fő szállásáról, étkezéséről, versenyeztetéséről gondoskodtak. A szervezők nem titkolt célja, hogy az elkövetkezőkben is Szolnok legyen a verseny házigazdája.
A diákolimpián, az ország hetvenkét általános és középiskolája képviseltette magát, az 1000 m-es versenytávon. Nem kevesebb mint 44 számban hirdettek diákolimpiai bajnokot. Az általános és középiskolai csapatversenyt is az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium nyerte. A szolnoki színeket a Belvárosi Általános Iskola, Építészeti, Faipari és Környezetgazdálkodási Szakközépiskola, Kassai úti Általános Iskola, Kodály Zoltán Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Tallin AMI, Tiszaparti Gimnázium, Szandaszőlősi Általános Iskola, Varga Katalin Gimnázium, Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakközépiskola, Verseghy Ferenc Gimnázium képviselte, melyek számos bajnoki címet és értékes helyezéseket könyvelhettek el.
A diáolimpiai döntőket követően  X. jubileumi Tisza Kupa küzdelmeit bonyolították le.  Huszonkét  csapat nevezett az ötszáz méteres számokra, és harminckét számban hirdettek győztest. A férfi serdülő négypárevezősben kiírt „Dr. Császi Ferenc” Kupa sajnos elkerült Szolnokról, mivel a szegedi egység szerezte meg a győzelmet. Az összetett pontversenyben  a Tisza Evezős Egylet csapata lett az első.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!