Sport

2007.09.15. 11:20

Immár ötödször nyerte el a Tisza-tó Kékszalagját a Kata

A korábbi csúszások után végül ideális időjárási körülmények között rendezhették meg a hagyományos vitorlásversenyt Abádszalókon.

SZOLJON

A szalóki öböl elképesztő hínárosodása  és a nyári kagylópusztulás szinte lehetetlenné tette a  vitorlásversenyek megtartását a tervezett időpontban.
Végül a hűvös időjárásnak köszönhetően javult a víz állapota, így a napokban megrendezte a Tisza-tó Vitorlás Klub az eredetileg augusztusra kitűzött Kékszalag versenyt, így nem szakadt meg a hétéves hagyomány. A verseny napján ugyan zuhogó eső és szélcsend fogadta a Szalók Yacht Klub kitörőjében gyülekező versenyzőket, akik bízva abban , hogy előbb-utóbb megérkezik a vitorlázás legfontosabb kelléke a szél is ,— nekiláttak felszerelni a hajókat. A regatta rajtjára aztán elállt az eső, sőt a nap is néha előbújt a felhők közül és remek szél kerekedett. A mezőny végül friss északnyugati szélben vágott neki az öbölkerülésnek. A kikötő mólóján bámészkodók élvezettel nézték a hullámtörő közelében elhúzó hajókat amelyek néhány perc alatt elérték a Kalóz sziget előtti első bóját. A rajt után rögtön élre állt a négyszeres kékszalag győztes Kata nevű Scholtz 22-es racing, kormányánál a tavalyi győztes Fekete Lászlóval és végig növelve előnyét magabiztosan nyerte meg a versenyt, egy óra alatt teljesítve a 12 km-es távot. A Jolle osztályban viszont  az Apa-hajója nevű egység haladt át elsőként a célvonalon — mindezekről a szervezők részéről Lengyel György tájékoztatta honlapunkat.

 

A 7. Tisza-tó Kékszalag Öbölkerülő Vitorlás Túraverseny végeredménye: 1. Kata nevű Scholtz 22-es racing, Fekete László  kormányos, Buczkó Tünde legénység, Fekete Anna — a mocó TVSK és SVSC vegyes csapata, 2. Virgonc nevű Scholtz 22-es touring, Milotta László kormányos, Handlovics Ákos legénység — a TTVK csapata. 3. Aros nevű Csillaghajó, Oswald Thurnhofer kormányos, Brumbauer Tibor legénység — a TTVK csapata.

A kajütös jolle osztály győztese:  Apa-hajója  nevű 25-ös jolle, Endrey Szabolcs kormányos, Endreyné Lia, Rammacher Andrea legénység, Ágics Beatrix — a mocó TTVK csapata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!