Sport

2007.10.30. 20:43

Karmazin György immár ötdanos mester

A kyokushin karatéban, mint a legtöbb távol-keletről származó küzdősportban a danok száma alapján lehet előrelépni a ranglétrán.

Gelei József

A stílusirányzat alapítója, Sosai Oyama az egyedüli tízdanos, őt Európából Collins és Fitkin követi 7-7, Furkó Kálmán 6 csíkkal követi az övén. A közelmúltban megrendezett tokió világbajnokságot követően pedig a szolnoki Karmazin György, illetve Bencze Antal tett sikeres vizsgát az 5. danra.
— A technikai vizsga 2,5 órán keresztül tartott : alaptechnikák állásban, haladásban, majd katagyakorlatok végrehajtása volt a feladat — emlékezett vissza a megmérettetésre Karmazin György. — Utána egyenként mindenkinek be kellett mutatni egy formagyakorlatot, én a garyu-t választottam. Harmincnégyen vizsgáztunk 1-5 danig, a legmagasabb övfokozatra tizenálltunk fel. A végén erőnlét és lazasági teszt szerepelt a programban. Rövid ebédszünet után a technikai vizsgán túl jutott karatékáknak 10x1 perces küzdelmet kellett vívni. Bencze Tóninak és nekem is sikerült a vizsga, így a magyar szervezetnek két új shihanja (mester) lett . Ezzel az övfokozattal rajtunk kívül mindössze kilencen büszkélkedhetnek egész Európában.

Ezek is érdekelhetik