Sport

2007.12.01. 18:31

Vendégségbe jönnek a címvédő soproniak

A bajnoki címvédő Sopron lesz a szolnoki női kosárlabda csapat vendége azon a bajnoki összecsapáson, amely vasárnap este hat órakor kezdődik a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

A várható kezdőcsapatok

Szolnok: Djelmis (szerb), Kozdron (lengyel), Fürtös, Hegedűs, Keller.

Sopron: Németh, Honti, Károlyi, Gorbunova (ukrán), Branzova (bolgár).

Játékvezetők: Szilas, Jakab

Bő három esztendeje, a szolnoki és a soproni együttes többek között Magyar Kupa döntőt és bajnoki elődöntőt vívott egymással, és mindkét fronton Tisza-parti győzelem született. Azóta nagyot fordult a világ, a felek közül már csak a soproniak esélyesek az éremre. A mieink szerényebb célokért küzdenek az utóbbi három esztendőben.
A soproniak az elmúlt évadban hosszú idő után megdöntötték a Pécs hegemóniáját, és elhódították a Rátgéber-csapattól a bajnoki címet.  A mostani bajnokságban még veretlenek Károlyiék, ám a Péccsel még nem játszottak. Természetesen az Euroligában is érdekelt a hűség városának együttese, amelyiknek négy meccsből ötvenszázalékos a mutatója. Szerdán a lett bajnok Riga otthonában 77-66-os vereséget szenvedtek. Érdekesség, a rigai csapat irányítója az a Zana Eglite, aki az elmúlt évadban a szolnokiak játékmestere volt. Ha már az egykoron a kék-sárga színekben szereplő kosarasoknál tartunk, Németh Bernadett, Horti Dóra és Kocsis Boglárka jelenleg a soproniakat erősíti, s minden bizonnyal pályára is lépnek a vasárnap esti találkozón. Székely Norbert, a soproniak vezetőedzője azt mondta a klub intermetes portálján:  
— Nehéz mérkőzések várnak ránk a jövő héten, hiszen előbb az Euroligában, szerdán fogadjuk CSZKA Moszkva csapatát, majd vasárnap Pécsen játszunk bajnoki rangadót. Mindezek előtt a Szolnok elleni mérkőzés sem lesz egyszerű idegenben, pláne egy hosszú utazást követően. Vendéglátónk igazi csapat, melyben minden poszton jó képességű játékosok vethetőek be — nyilatkozta szakember.
A szolnoki együttes a legutóbbi fordulóban két sérült játékosa, Jerkovics és Szavercsenko nélkül is magabiztos győzelmet aratott Szekszárdon.  Ezzel Kmézics Zorán csapatának öt győzelem és két vereség a mérlege. —  Eddig a várakozásnak megfelelően szerepelnek a lányok  — kezdte Tóth Attila, az SZNKK klubigazgatója. — Csak a balszerencsésen, egy ponttal elveszített Győr elleni idegenbeli vereséget sajnáljuk. — A mai találkozónak egyértelműen a címvédő vendégek az esélyesei, de hazai pályán igyekszünk megszorítani őket. Az elmúlt hetekben gerincproblémákkal küszködő Jerkovics talán, míg Szavercsenko biztosan nem jászhat. Reméljük sok néző előtt, egy jó meccset tudunk játszani a Sopronnal.  

Varga Csaba A várható kezdőcsapatok Szolnok: Djelmis (szerb), Kozdron (lengyel), Fürtös, Hegedűs, Keller.

Sopron: Németh, Honti, Károlyi, Gorbunova (ukrán), Branzova (bolgár).

Játékvezetők: Szilas, Jakab

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!