Sport

2008.01.26. 21:21

Gólparádé a Tiszaligetben

Közönségszórakoztató játékkal diadalmaskodott a Szolnoki Főiskola VSC vízilabda csapata a szombat esti bajnoki mérkőzésen.

Varga Csaba

Szolnoki Főiskola VSC—Androbau-Fehérvár-Póló SE 16-8 (4-0, 5-2, 3-2, 4-4)
Tiszaligeti uszoda, 200 n. V.: Juhász, Füzesi.
SZOLNOK: GYÖRKE — HANGAY Z. 2, Csányi 1, HANGAY R. 4, Plézer 1, Gyurováth, PÁSZTOR 2. Csere: Tanamura (kapus), Molnár A., Kistamás 2, Bártfay, Kovács G. 2, BALOGH Z. 2, Cseh S. Edző: Lukács Dénes.
FEHÉRVÁR: Veres — Dabrowski, Petik 1, Hegedűs 1, HESZ 3, Naganuma, Gelley. Csere: Tóth B., PÉTER 3, Lázár, Rom, Garádi, Deme. Játékos-edző: Dabrowski Norbert.
Emberelőnyből: 11/3, ill. 11/3.
Ötméteresből:  2/2, ill. 1/1.
Kipontozódott: Gelley (25.), Rom (27.).
Kiállítva cserével: Cseh (27.).
A harmadik fordulóban fájó 11-7-es vereséget szenvedtek a főiskolások Székesfehérváron. Most revánsra készült Lukács Dénes együttese az idegenben még nyeretlen vetélytársával szemben. Bár fehérváriak újoncok az OB I-ben, játékosiak közül többen is komoly pólósmúlttal rendelkeznek. A példának okáért Péter Imre és Hesz Máté a válogatottban is megfordult, a játékos-edző Dabrowski Norbert, Petik Attila és Veres Zoltán kapus is évekig szerepelt első osztályú csapatokban. Az utóbbi két évig szolnokiak hálóját őrizte.  
Györke Zsolt kapus három jó védésével, valamint Hangay Róbert két remekbe szabott, gólt érő lövésével kezdődött az összecsapás. A folytatásban Balogh Zoltán ötméteresből, majd Hangay Zoltán egy szép akció végén immár négy gólosra növelte a szolnokiak előnyét. A második negyed is hazai találattal, Kovács Gergő góljával indult. A rutinos Péter Imre szépített, majd duplázott az egykori válogatott játékos, 5-2. A Szolnok azonban nem hagyta ellenfelét felzárkózni, Plézer hét méterről talált be, majd Balogh Zoltán négy méterről egy pazar ejtéssel növelte az övéi előnyét. Sőt Hangay Róbert már harmadik találatánál tartott, majd Kistamás is elérte első gólját. Ezzel már szakadéknyi, hét gólos különbség volt a felek között, 9-2.
A fordulást követően a Gyarmati unoka Hesz Máté duplázott és csökkentette csapata tetemes hátrányát. Erre zsinórban három góllal válaszoltak a szolnokiak, különösen Pásztor Mátyás ejtése aratott viharos tapsot a hazai publikum körében. Sőt, a záró felvonás előtt Kistamás Zsolt immár nyolc gólosra növelte csapat előnyét. Az utolsó felvonásban némi könnyelműséget is megengedhetett magának a hazai gárda, amelyik engedte, hogy vetélytársa is elérjen néhány találatot. Ám a zárszó ismét a szolnokiaké volt, akik szép találatokkal állították be a 16-8-as végeredményt.
A folytatás szombaton este hat órakor a Fradi ellen lesz a szolnoki legénység számára, ugyancsak a Tiszaligeti uszodában.
Lukács Dénes: — Nagyon örülök magabiztos győzelmünknek.
Dabrowski Norbert: — Gratulálok a Szolnoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!