Sport

2008.02.14. 14:08

A négyes döntő kapujában

Fontos mérkőzés, nevezetesen Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágója előtt áll a Szolnoki NKK, amelyik ma este hat órakor a Szekszárd csapatát fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

A felek első, múlt pénteki találkozóját a szolnokiak 67-66-ra nyerték, tehát lépéselőnybe kerültek vetélytársukkal szemben. Érdekesség, hogy a két csapat Szekszárdon lejátszott őszi bajnoki találkozóján is a szolnokiak győzedelmeskedtek, méghozzá 75-58 arányban. Visszatérve a kupára, egy héttel ezelőtt szinte végig a tolnai főváros csapatának állt a zászló, mert sokáig, olykor 10 ponttal is vezettek Tamás Ritáék. A Tisza-partiak azonban nem adták fel és a hajrában sikerült a maguk javára fordítani az eredményt.

— Egy pont is előny, de nincs lefutva a továbbjutás — kezdte Kmézics Zorán, a szolnokiak mestere. — Nagyon készülünk a visszavágóra, mert négy esztendő múltán újra jelentős eredményt érhetünk el, bejuthatunk a legjobb négy közé. Most már a mi kezünkben van a sorsunk, elsősorban rajtunk múlik a továbbjutás. Az első perctől az utolsóig koncentráltan kell játszanunk. Fontos lesz a jó védekezés, hiszen rutinos, támadó szellemű  játékosok alkotják a szekszárdiak keretét. Sorainkból Keller Mackó kisebb sérüléssel bajlódik, de a center, társaival egyetemben, vállalja a fellépést. Így jelenlegi legjobb csapatunkkal tudunk kiállni a visszavágón — nyilatkozta a szakember.

A szolnoki együttes négy esztendeje, akkor MÁV-Coop néven megnyerte a Magyar Kupát. Az emlékezetes szegedi négyes döntőben előbb a Diósgyőrt, majd a fináléban a Sopront győzték le a kék-sárgák, és hódították el a serleget. A 2004-es esztendő egyébként is emlékezetes marad a Tisza-parti klub számára, hiszen a kupagyőzelem mellett bajnoki és Európa-kupa-döntőt is játszott Tapodi Péter csapata. A bajnoki fináléban azonban az akkor nagyon erős Péccsel szemben maradtak alul. Az isztambuli EK négyes döntőjében előbb megverték a török Fenerbahcét, majd egy óriási meccsen 68-64-re kikaptak az orosz Szentpétervártól, és ezzel az ezüstérem jutott a MÁV-Coop csapatának. Akkori állományból egyedül Djelmis Angéla maradt hírmondónak, az irányító-hátvéd ma is vezéregyénisége a szolnoki hölgykoszorúnak, amely nagyon várja a szurkolókat a ma esti összecsapásra.

A Magyar Kupa további negyeddöntőiben: Sopron—BSE, Pécs—Szeged és Zala Volán—Vasas-Csata mérkőzések lesznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!