Sport

2008.02.03. 11:49

A tűzzel játszik az Olaj

A dombóvári kupameccsen nyújtott gyatra teljesítménnyel - 81-51-es vereséget szenvedett és kiesett a címvédő - könnyen elveszítheti szurkolói szeretetét a Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabda csapata.

Gelei József

Jegyzőkönyv

Dombóvár-Szolnoki Olaj KK 81-51 (21-15, 21-7, 18-17, 21-11)

Legjobb dobók: Mills 22/6, Sanders 21/3, English 14, Wiley 11/3, ill. Hollins 16.

Továbbjutott: a Dombóvár 148:138-as összesítéssel

Bővebb meccstudósítás az aloldalon: olajkk.szoljon.hu

A sport már csak ilyen, az egyik csapat nyer, a másik veszít, a szurkolók hol tombolnak örömükben, hol őrjöngenek elkeseredésükben. Mindez rendjén is lenne, ám ahogy győzelem és győzelem közt van különbség - bár a sikert soha nem kell megmagyarázni -, ugyan úgy vereség és vereség közt is olykor óriási szakadék tátong.
A Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabda csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szombati visszavágóján sajnos éppen erre adott ékes bizonyítékot Dombóvárott. Kikapott. Mit kikapott, hagyta magát földig gyalázni. Márpedig egy magára valamit is adó együttes ezt nem engedheti meg magának. Ezt ugyanis sírig kitartó fanatikusai nem igazán bocsátják meg. A piros-feketék játékosai mintha elfelejtették volna, hogy ők a bajnoki cím védői, hogy kupagyőztesek, hogy nem csak klubjukat, de Szolnok városát, sőt az egész régiót képviselik. Ki lehet kapni, no de így? A tegnap megsüvegelt sztárjai szombati teljesítményük láttán egycsapásra gúny tárgyává lettek. Ez a magyar bajnok? - vágták azonnal a Tisza-parti szurkolók fejéhez kárörvendő vigyorral az arcukon a vetélytársak hívei. És ami a legfájóbb, nem először tehették ebben a szezonban. Zalaegerszegen, Dombóvárott és Pakson már jó alaposan eltángálták  az Olaj KK legénységét a bajnokság során. Utóbbit követően be is keményített a szolnoki B-közép: a soron következő meccsen, a Körmend ellen ötperces néma csenddel fejezte ki nemtetszését a csapattal szemben. A jelek szerint azonban mindezt mára elfelejtették a játékosok.
És ez baj, nagyon nagy baj. A szurkolók szeretetével, bizalmával ugyanis nem szabad visszaélni. Fanatikusai nélkül félkarú óriás még a legjobb csapat is. Az Olaj sem nyert volna tavaly kupát és bajnokságot, ha nem áll mögött az a tábor, mely pénzt és időt nem kímélve, gyakran valósággal belehajszolta a győzelembe. A kupából való kiesés még nem tragédia. Tragédia akkor lesz, ha a szimpatizánsok csak legyintenek majd, ha meghallják, hogy Olaj-meccs lesz. Most még talán ki lehet engesztelni őket. Ehhez szerdán - ha csak egyetlen ponttal is, de - LE KELL GYŐZNI a Dombóvárt. Akkor, de csak akkor, talán még megbocsát az "ezerfejű cézár".


 

Legjobb dobók: Mills 22/6, Sanders 21/3, English 14, Wiley 11/3, ill. Hollins 16.

Továbbjutott: a Dombóvár 148:138-as összesítéssel

Bővebb meccstudósítás az aloldalon: olajkk.szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!