Sport

2008.02.04. 18:52

Az Újszász és a Kunszentmárton már továbbjutott

A hét végén megkezdődött a megyei labdarúgó szövetség által szervezett hagyományos téli terembajnokság, melyre idén minden eddiginél több csapat nevezett.

Gelei József

Eredmények

A csoport: Cibakháza-Csépa ifi 3-3, Újszász-Tószeg 6-1, Tószeg-Cibakháza 4-6, Csépa ifi-Újszász 1-2, Cibakháza-Újszász 3-8, Tószeg-Csépa ifi 1-4. A végeredmény: 1. Újszász 9, 2. Csépa ifi 4, 3. Cibakháza 4, 4. Tószeg 0 pont.

B csoport: Rákóczifalva-Tiszajenő 1-1, Csépa-Cserkeszőlő 4-2, Cserkeszőlő-Rákóczifalva 0-3, Tiszajenő-KUTE 1-3, KUTE-Cserkeszőlő 9-2, Rákóczifalva-Csépa 3-1, Csépa-KUTE 2-3, Cserkeszőlő-Tiszajenő 6-3, KUTE-Rákóczifalva 2-2, Tiszajenő-Csépa 3-4. A végeredmény: 1. KUTE 10, 2. Rákóczifalva 8, 3. Csépa 6, 4. Cserkeszőlő 3, 5. Tiszajenő 1 pont.

A szövetség versenybizottsága úgy döntött, régiónk két profiligás együttese, a Szolnoki MÁV-Mondi és a Jászberényi SE Vasas csapatai kivételével osztálybesorolástól függetlenül, bármelyik gárda nevezését elfogadja a három hét végén keresztül tartó tornára. Így fordulhatott elő, hogy a Nemzeti Bajnokság harmadik vonalában szereplő Jászapáti vagy Tiszafüred legénysége éppen úgy ott lesz a mezőnyben, mint éppen az Örményes vagy éppen az Alattyán.

Bár a téli terembajnokság már több, mint egy évtizedes hagyományra tekinthet vissza, az idei sorozat mégis más, mint a korábbiak. A Magyar Labdarúgó Szövetség kérésének engedve ugyanis a csapatok némi engedménnyel ugyan, de ezúttal a 4+1-es foci, azaz a futsal szabályai szerint mérkőznek. Az időt nem futóórával mérik és a szabálytalanságok számát sem számolják a játékvezetők. A nevezett csapatokat tíz csoportba sorsolta a versenybizottság, melyekből a körmérkőzéseket követően az első helyezettek jutnak be a február 17-i döntőbe. Két selejtőcsoport küzdelmei már le is zajlottak Kunszentmártonban.
- Meglepően jó tapasztalatokat szereztünk. A csapatok nagy részének tetszettek az új szabályok, s a futsallabdának köszönhetően, mely csupán négyes méretű és kevésbé pattan, sokkal folyamatosabb volt a játék, mint korábban. Sok gólt, látványos játékot láthattak a nézők  - felelte érdeklődésünkre a szövetség főtitkára, a mérkőzéseket a helyszínen megtekintő Urbán Attila.

Az A jelű kvartettből kimagaslott az Újszász együttese, mely nem csak a selejtezőben számított toronymagas esélyesnek, de a végelszámolásnál is a favoritok közt emlegetik a szakemberek. A Boros Zsolt és Konka Csaba vezérelte együttes mindhárom meccsét megnyerve végzett az élen. Igaz, a csépai ifik ellen nagyon megkínlódott a győzelemért, Mérész Zoltán csupán a hajrában, majdnem a félpályáról szerzett góllal döntötte el a három pont sorsát.

A B csoportban a házigazda Kunszentmárton már új edzője, Kardos Mihály irányításával lépett parkettre. A sokadvirágzását élő Imrei Kálmán számolatlanul rúgdosta a gólokat, így az utolsó meccsen már a döntetlen is elegendő volt a KUTE számára a továbbjutáshoz. A nagy vesztes a Rákóczifalva együttese, mely veretlenül mondott búcsút a folytatásnak. A nyitómeccsen Bagi József együttese képtelen volt legyőzni a később sereghajtóként záró Tiszajenőt, s ez végzetesnek bizonyult.
A folytatásra sem kell sokat várni, február 9-én és 10-én három helyszínen (Tiszafüreden, Túrkevén és Jászberényben) bemutatkozik a további harmincnégy együttes.

B csoport: Rákóczifalva-Tiszajenő 1-1, Csépa-Cserkeszőlő 4-2, Cserkeszőlő-Rákóczifalva 0-3, Tiszajenő-KUTE 1-3, KUTE-Cserkeszőlő 9-2, Rákóczifalva-Csépa 3-1, Csépa-KUTE 2-3, Cserkeszőlő-Tiszajenő 6-3, KUTE-Rákóczifalva 2-2, Tiszajenő-Csépa 3-4. A végeredmény: 1. KUTE 10, 2. Rákóczifalva 8, 3. Csépa 6, 4. Cserkeszőlő 3, 5. Tiszajenő 1 pont. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!