Sport

2008.02.16. 17:01

Brutális Eb-selejtező vár férfi kosarasainkra

Szombaton megtartották a 2009-es férfi-, illetve női kosárlabda-Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolását Velencében.

origo

A magyar válogatott a férfiaknál az olaszokkal, a szerbekkel, a bolgárokkal és a finnekkel, a nőknél pedig a franciákkal, a románokkal, a szlovákokkal és a horvátokkal került egy ötösbe.

A jövő évi férfi kontinensviadalt Lengyelországban rendezik szeptember 7. és 20. között, a női tornára Lettországban kerül sor 2009. június 7-től 20-ig.

A csoportbeosztások -férfiak:
A: Olaszország, Szerbia, Bulgária, MAGYARORSZÁG, Finnország
B: Portugália, Lettország, Észtország, Macedónia
C: Franciaország, Törökország, Ukrajna, Belgium
D: Izrael, Csehország, Bosznia-Hercegovina, Nagy-Britannia

A csoportgyőztesek és a három legjobb második kerül az Eb mezőnyébe.

Nők:
A: Litvánia, Németország, Ukrajna, Izrael, Nagy-Britannia
B: Olaszország, Törökország, Finnország, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina
C: Franciaország, Románia, Szlovákia, Horvátország, MAGYARORSZÁG
D: Belgium, Szerbia, Bulgária, Görögország

A csoportok első két helyezettje, valamint a legjobb harmadik kerül közvetlenül az Eb mezőnyébe, további két csapat pótselejtezőn biztosíthatja részvételét.

- Tudtuk, hogy nem lesznek könnyű ellenfelek, de a szerencse elpártolt tőlünk, nagyon nehéz csoportba kerültünk. A legfontosabb, hogy erős és ütőképes magyar válogatottat alakítsunk ki, amely bárkit le tud győzni a selejtezőcsoportban - nyilatkozta Rátgéber László, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!