Sport

2008.02.02. 20:06

Egyértelmű Fradi-siker

A férfi vízilabda OB I. szombati játéknapján gyenge napot fogott ki a Szolnoki Főiskola VSC együttese és sima vereséget szenvedett a Ferencvárostól

Varga Csaba

További eredmények

BVSC—PVSK 7-5, Vasas—Eger 7-9.

Szolnoki Főiskola VSC—FTC-Aprilia 10-16 (1-5, 3-2, 2-5, 4-4)
Tiszaligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Fekete B., Madarasi.
SZOLNOK: Györke — CSEH 2, Hangay Z. 1, Csányi 1, Hangay R. 1, Plézer 1, Pásztor. Csere: BALOGH 4, Kistamás, Bártfay, Kovács G, Gyurováth. Edző: Lukács Dénes.
FTC: JÁSZBERÉNYI — DÁVID 4, PERSELY 2, REGŐS 2, MARNITZ 4, Bálint 1, Hoppál 1. Csere: Gradócz 1, Kállay 1, Gerlitse, Kaszper, Vrezgő. Edző: Somossy József.
Emberelőnyből: 8/1, ill. 6/3.
Ötméteresből: 5/3, ill. 3/3.
Kipontozódott: Hoppál (31.).
A vendég zöld-fehérek az ötödik-, míg a szolnokiak a nyolcadik hely megszerzésért harcolnak mostanság. Könnyen elképzelhető, hogy a felek a rájátszásban is csatáznak majd egymással. Ezért sem volt mindegy az eredmény, hiszen az alapszakasz végén a csapatok viszik tovább az egymással szemben megszerzett pontokat. A két együttes őszi összecsapásán 9-7-re a Fradi nyert, a fősikolások nem titkolták, hogy visszavágásra készülnek.  
Álmosan, lagymatagon kezdtek a szolnokiak, mintha a melegvízben melegítettek volna. Ellenben, gyors és dinamikus játékkal rukkoltak ki a vendégek és pillanatok alatt két gólos előnyt szereztek. Cseh Sándor egy gyönyörű bal felső sarkos góllal szépített, ám a Marnitz Gergő vezérelte Fradi újabb gólokat lőtt Györke Zsolt hálójába. Az első negyedbeli 1-5-ös állást követően kapaszkodott a Tisza parti legénység és Balogh Zotán révén közelített ellenfeléhez. Ha egy kicsit jobban figyeltek volna a hazai játékosok, akár ki is egyenlíthették volna négy gólos hátrányukat. Nem tették, így 4-7-es állást mutatott az eredményjelző a szünetig.
A fordulást követően Persely Tamás tovább növelte a Ferencváros előnyét, Cseh azonban újra szépített, de Marnitzékat nem lehetett ezen az estén megállítani. Bár a Fradi parádéhoz kellettek a szolnoki bakik is, Különösen a válogatottat is megjárt center Regős Áron semlegesítése okozott megoldhatatlan feladatot a hazaiak számára. A záró felvonás kevés izgalmat ígért, hiszen egy fél tucat góllal vezetett a vendéggárda. Bár a szolnoki csapat nem adta fel, és játékosai mutatós gólokat lőttek, de vendégeik magabiztos győzelmét nem tudták megakadályozni. A hazaiak végig a hátukon cipelték a rossz kezdés terhét, ráadásul a lélektani pillanatokban sem tudtak felzárkózni, így nem kerülhették el a vereséget.
Lukács Dénes: — Gyenge védekezésünk miatt veszítettük el ezt a találkozót. Jól játszott a Ferencváros.
Somossy József: — Jól kezdtük a mérkőzést és úgy is fejeztük be, mindez a csapat érdeme.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!