Sport

2008.02.05. 17:25

Semleges pályán találkozik válogatottunk a szlovákokkal

Szerdán este a válogatott csapatok kapják a főszerepet: kontinensszerte rendeznek barátságos mérkőzéseket. Szám szerint tizenhat alakulat a júniusban kezdődő Európa-bajnokságra készül.

Varga Csaba

Az előkészületek jegyében érdekesnek ígérkezik az olasz—portugál, a horvát—holland, a török—svéd és a spanyol—francia mérkőzés. Tegyük hozzá, csaknem mindegyik európai válogatott pályára lép a mai napon. A mieink a ciprusi Limasszolban Szlovákiával találkoznak.

Nemzeti csapatunk sajnos nem jutott ki a közelgő Eb küzdelmeire, ezért immár a következő erőpróbára, az ősszel rajtoló világbajnoki selejtezőkre készül. Így van ez már hosszú esztendők óta: az aktuális világversenyekről rendre lemaradunk, de már az azt követő tornára építjük csapatunkat. Mint tudjuk, 1986 óta eredménytelenül szerepel válogatottunk, hiszen azóta világversenyen nem jártak focistáink.

Most talán változhat a helyzet, hiszen Várhidi Péter keze alatt alakulóban van egy fiatal, jó szellemű társaság. Igaz, Várhidi kapitány csak a nyár közepéig kapott bizalmat az MLSZ elnökségétől, pontosabban Kisteleki István elnöktől. A hírek szerint Kisteleki külföldi szakembernek szánja a szövetségi kapitány posztját. A lényeg az, hogy egyelőre Várhidié a karmesteri pálca. A kapitány a két kapus, Balajcza és Köteles kivételével külföldi csapatokban szereplő játékosokat hívott meg keretébe. Közöttük ott van Huszti Szabolcs is, aki ősszel összekülönbözött a kapitánnyal, és elhagyta az edzőtábort. Ezért féléves eltiltást kapott a ballábas, több poszton is használható játékos. Mostantól azonban szent a béke Várhidi és Huszti között.

Sőt, kellemes gondjai vannak a kapitánynak, hiszen a bal oldalon Huszti mellett Dzsudzsák és Halmosi is remek formába lendült mostanság. A hírek szerint csak ma délután hirdet csapatot Várhidi Péter. Mindenesetre három edzésen már túl van a válogatott, és remélhetőleg végre sikerül legyőzni a szlovákokat, akik között szintén hemzsegnek a külföldön szereplő futballisták. A kezdés szerdán 18 órakor lesz, az összecsapást élőben közvetíti a Sport 1 tévécsatorna.

Eddig gólt sem rúgtunk a szlovákoknak
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán, története során negyedszer lép pályára Szlovákia ellen. A korábbi három találkozón sem nyernie, sem gólt szereznie nem sikerült.
1999. március 31.: Szlovákia—Magyarország 0-0, Eb-selejtező, Pozsony
1999. június 4.: Magyarország—Szlovákia 0-1, Eb-selejtező, Győr
2004. november 30.: Szlovákia—Magyarország 1-0, barátságos mérkőzés, Bangkok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!