Sport

2008.07.08. 07:53

Kicserélődik a szolnoki pólósok kerete

Míg válogatottunk a malagai Eb-n sorban gyűri le az ellenfeleket, addig a Szolnoki Főiskola VSC csapata a nyár örömeit élvezi. Mint Mohi Zoltán klubelnök elmondta, a napokban a játékosállomány nagy részétől elköszöntek, a helyükre új pólósok érkeznek majd augusztusban.

Varga Csaba

Az elmúlt évek leggyengébb idényét produkálták a Tisza-partiak, akik csaknem kipottyantak az OB I-ből. Bár az alapszakaszban kilencedik lett a társaság, közel álltak ahhoz, hogy 5-8. helyért játszanak. A Szentessel szembeni vereség után azonban elveszítették a fonalat, a rájátszásban pályaelőnyről buktak, előbb a Fehérvár, majd azt OSC ellen is. Mindezen vereségek azt jelentették, hogy a szolnokiak az utolsó helyen végeztek a világ egyik legerősebb bajnokságában. Végül is melléjük szegődött Fortuna, hiszen az OB I/B bajnoka, a Neptun VSC nem vállalta a magasabb osztállyal járó követelményeket. Ezért osztályozó mérkőzést játszottak a Neptun mögött második Kaposvárral, amelynek legyőzése nem jelentett gondot Pásztor Mátyáséknak. 

— Nehéz két hónapos időszakot éltünk át áprilistól júniusig, míg egyáltalán kiderült, hogy osztályozót játszhatunk — kezdte Mohi Zoltán elnök, aki tavasszal lett a klub első embere. — A fiúk becsületére legyen mondva, végigdolgozták ezt az időszakot, és sikerült megnyerniük a Kaposvár elleni páros csatát. Itt szeretném megköszönni legfőbb támogatóinknak, a Szolnoki Főiskolának, az önkormányzatnak és víz- és csatornaműveknek, hogy nehéz helyzetünkben is végig mellettünk álltak. Júliusban azonban új időszámítás kezdődött nálunk. Levontuk a tanulságokat, nem nézünk hátra, csak előre, és a szponzorainkkal egyetértésben változtatni fogunk. Ez a játékosállományunkat is érinti. Nem kevesebb, mint tíz pólósnak köszöntük meg az eddigi tevékenységét. Nevezetesen: Balogh Zoltán, Bártfay  Zsolt, Gyurováth Tamás, Molnár Attila, Csányi György, Kistamás Zsolt, Plézer János, Sűrű Dezső, Györke Zsolt és Hangay Róbert távozik a klubtól. Közülük Györke Zsolt kapust szerettük volna megtartani, viszont anyaegyesülete, a Domino igény tart rá, így a hálóőr visszatér a fővárosi klubhoz. Hangay Robi jövő januárban az olasz második ligában szereplő Genova pólósa lesz. Így a játékos csak az őszi szezont vállalta volna sorainkban, mi ezt nem tudjuk elfogadni, így Robitól is elválnak útjaink.

— Egyáltalán ki marad az elmúlt évad együtteséből?
— A csapatkapitány Cseh Sándor, Hangay Zoltán, Kovács Gergő, Pásztor Mátyás és Szekeres Krisztián. Természetesen igényt tartunk ígéretes fiataljaink — Gajdos Gergely, Gazsovits Zoltán, Soltész Zoltán és Tóth Péter — játékára, akik már a Kaposvár ellen is biztató teljesítményt nyújtottak. Végül és nem utolsósorban továbbra is Lukács Dénes lesz a vezetőedző, az ő irányításával kezdi meg az együttes a felkészülést a jövő hónap elején.

— Akkor már lesznek új arcok is csapatban?
— Igen. Három légióssal máris megegyeztünk. Mindannyian fiatal, harcra kész, jó felépítésű játékosok, és tagjai hazájuk válogatottjának. A kazah Alan Orazalinov (posztja: szélső-bekk), és Rustam Ukumatov (átlövő-bekk), valamint az új-zélandi Adam Cunliff (bekk-center) lesz a mi játékosunk. Visszatér hozzánk két régi új emberünk Süveges Máté (bekk) és Ridzyk Zoltán (jobb szélső) — az utóbbi jelenleg a román válogatott színeiben szerepel az Eb-n. Továbbá Józsa Tibor (center) Szentesről és az egykori szegedi kapus, az utóbbi években a francia csapatokban szerepelt Szegi Zoltán érkezik sorainkba. Ezzel az összetételű gárdával az elkövetkező évadban a nyolc közé jutás lesz a célunk — nyilatkozta Mohi Zoltán.

Az OB I. mezőnye 2008-2009
Vasas, Eger, Domino, Szeged, FTC, Újpest, Pécs, Szentes,  BVSC, Fehérvár, OSC, Szolnoki Főiskola VSC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!