Sport

2008.08.17. 16:05

Talmácsi Gábor negyedikként ért célba a Cseh Nagydíjon

A 125 kcm-esek között világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a negyedik helyen végzett a gyorsaságimotoros-vb Cseh Nagydíján, vasárnap Brnóban.

SZOLJON

 A viadalt a német Stefan Bradl nyerte, Mike di Meglio lett a második és a spanyol Joan Olive a harmadik.
A negyedik helyről startoló brit Bradley Smith egy remek manőverrel az élre vágott, a pole pozícióból induló Talmácsi is viszonylag jól kapta el a rajtot, csak egy helyet csúszott vissza. A harmadik kör végén Talmácsi vette át a vezetést, ám ő is csak pillanatokig tudta megőrizni vezető pozícióját, mert Bradl visszaelőzte. A harmadik helyen a spanyol Nicolas Terol robogott. Féltávnál továbbra is Bradl vezetett, mögötte Terol, a magyar pedig a harmadik volt, ám kilenc körrel a zárás előtt ismét feljött a második helyre. Öt körrel a leintés előtt Talmácsi visszacsúszott a negyedik pozícióba, az első helyen továbbra is Bradl száguldott, mögötte  pedig di Meglio következett. Két körrel később azonban már a harmadik volt a magyar versenyző, miután sikerült előznie Olivet. A spanyol azonban nem hagyta magát, az utolsó körben visszaelőzött, a magyar mindent megpróbált, de már nem sikerült megszereznie a képzeletbeli dobogó harmadik helyét.
— Az első tíz körig minden rendben volt, bár a féktávokon nem volt túl jó a gép. Olive és Terol eléggé kellemetlen ellenfél volt. Mindent megtettem, de a végére a gép vesztett erejéből — nyilatkozta a futam után Talmácsi Gábor.
A végeredmény, 125 kcm: 1. Stefan Bradl (német, Aprilia), 2. Mike Di Meglio (francia, Derbi), 3. Joan Olive (spanyol, Derbi), 4. Talmácsi Gábor (Aprilia), 5. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia), 6. Bradley Smith (brit, Aprilia).
A vb-pontverseny állása: 1.  Di Meglio 186 pont, 2. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 142, 3. Bradl  126, 4. Talmácsi 122, 5. Olive 110, 6. Terol 102.
képszöveg: Talmácsi negyedik az összetett pontversenyben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!