Sport

2008.09.05. 10:56

Franciaországban bravúr kellene a női kosarasoknak

A magyar női kosárlabda-válogatott pályára sem lépett az Európa-bajnoki selejtezősorozat szerdai fordulájában, mégis romlottak Rátgéber László csapatának továbbjutási esélyei.

SZOLJON

A fenti állítás magyarázata annyi, hogy a mieink legfőbb riválisának számító szlovák válogatott hazai pályán 63-55-re legyőzte az addig veretlen franciákat, azonos pontszám esetén pedig az egymás elleni eredmény a mieink elé rangsorolja északi szomszédainkat. A szlovákok megelőzéséhez tehát bravúr kell, amihez a lehetőség adott: a magyar lányok ma este 20 órától Bourges-ban a csoportot vezető Franciaország ellen játszanak. A mérkőzésen nem léphet pályára Semsei Barbara, akinek térdét műteni kell.
Férficsapatunk szénája a finnek elleni hazai vereség (64-79) után még rosszabbul áll. Mészáros Lajos és Horváth Imre válogatottja nagy valószínűséggel lemondhat a továbbjutást érő helyekről, cél az osztályozót jelentő ötödik pozíció elkerülése lehet. A fiúk ma este hatkor Bulgária ellen küzdenek Salgótarjánban, várhatóan az ujjsérüléssel bajlódó Simon Balázs nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!