Sport

2008.09.06. 19:15

Jó kezdés után, vereségek

A Szolnoki Főiskola Kupán három napon át csatáznak a jól felkészített pólóscsapatok a Tiszaligeti uszodában.

Varga Csaba

Pénteken késő este, hatalmas szúnyoginvázió közepette, a Pécs ellen szerepelt a Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC legénysége. Mint írtuk, a torna első meccsén a mieink magabiztosan 11-4-ra verték a Szentest, a Pécs azonban keményebb diónak bizonyult. Márcsak azért is, mert Ambrus Tamás csapata a középmezőny egyik legerősebb együttesének számít. A felek bajnoki mérkőzésen évek óta hatalmas csatát vívnak egymással, és ez ezen a tornán sem volt másképp. Kezdésnek Süveges hagyott ki a mieink részéről egy ötméterest, Pásztor azonban akcióból betalált. A vendégek hamar egyenlítettek, majd Bereczki góljával először vezettek a találkozón. Óriási vízibirkózás folyt a medencében, a bírók azonban jó szellemben fújták a meccset, és igyekeztek elejét venni a durvaságoknak. A közönség pedig amellett, hogy élvezte a mérkőzést, közelharcot vívott a szúnyogokkal. A szünetig a vendégek szereztek 5-4-es vezetést, a folytatásban azonban elmaradt a gólparádé, hiszen mindkét oldalon csupán egy-egy találat esett. A záró negyedben mindent megtett a főiskolás legénység az egyenlítésért, ám Gárdonyi András, a pécsiek hálóőre óriási bravúrokkal megakadályozta mindezt. A végeredmény 6-5 lett a PVSK javára.
A szolnokiak kapujában most mutatkozott be Nébald Olivér, aki a junior válogatottban is szerepelt már, bár az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódott. Azt is tudni kell a fiatalemberről, hogy a kardozó olimpiai bajnok, Nébald György fia. Egyébiránt Olivér szerepet kapott a tegnapi Fradi elleni mérkőzésen is. Ez utóbbi összecsapáson a házigazdák fáradtan és enerváltan játszottak, és nem bírtak a zöld-fehérekkel, akik viszont ezúttal mutatták igazi arcukat, kifogástalanul játszottak. Soraikban Jászberényi kapus szinte mindent hárított, míg a Babay—Dávid—Kincses trió szórta a gólokat, és meg sem álltak 16 találatig, míg a hazaiak mindössze hét gólt termeltek.
— Fáradtan és enerváltan játszottunk, a torna harmadik meccsén épp a Fradi ellen jött ki rajtunk a fáradtság. Sajnos, ahogy elhúztak tőlünk a vendégek, néhány játékos hitét vesztette, és ez a továbbiakban nem megengedhető. A fővárosiak pedig bizonyították, hogy miért is lehetnek majd dobogóra esélyesek a bajnoki küzdelmekben — mondta Cseh Sándor, a szolnokiak edzője.
Az 5. Szolnoki Főiskola Kupa, felnőtt férfi vízilabda-torna, Szolnok
PÉNTEK:Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC—Bodrogi Bau-Szentes 11-4, Uniqa-UTE—FTC-Aprilla 11-9,
Nagyvárad—PVSK 11-14, Szentes—UTE 5-16, Nagyvárad—FTC 10-10, Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC—PVSK 5-6
SZOMBAT:Nagyvárad—UTE 10-10, PVSK—Szentes 13-8, Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC—FTC 7-16, Nagyvárad—Szentes 14-7, PVSK—FTC 7-14.
VASÁRNAP
FTC—Szentes 9, PVSK—UTE 10.30, Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC—Nagyvárad, 12.

Varga Csaba -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!