Sport

2008.09.05. 13:58

Magabiztos, hétgólos győzelemmel rajtoltak a pólósok

Három nap alatt, hat csapat, tizenöt mérkőzést játszik a Szolnoki Főiskola Kupa elnevezésű vízilabda-tornán, melynek a Tiszaligeti uszoda ad otthont.

SZOLJON

A pénteki nyitó napon az első mérkőzést a házigazda Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC játszotta a Bodrogi Bau-Szentes ellen.
A hazai gólok sorát az új szerzemény Németh Dániel szerezte a második percben, ám Csente Dávid hamar egyenlített. Ekkor volt utoljára egyenlő az állás. A folytatásban ugyanis Süveges Máté vezérletével sorra érték el találataikat a házigazdák. Mire a nagyszünet következett már 6-2-es állást mutatott az eredményjelző tábla. Mivel a fordulást követően sem lankadtak a Tisza-partiak, akik nemcsak támadásban villogtak, hanem védekezésben is oda tették magukat. Szegi Zoltán kapus pedig többször is bravúrral hárított. A lefújást követően a 11-4-es végeredménynek örvendhettek a házigazdák. Közülük Süveges négy-, Németh három-, Pásztor Mátyás, Ridzyk Zoltán, Józsa Máté és Soós Gábor egy-egy találattal járult hozzá a győzelemhez.
— Kemény, hajtós mérkőzés volt. A nagyszünetig pontatlanul játszottunk, és védekezésünk is hagyott kívánnivalót maga után. Annak örülök, hogy Szegi Zoli is jól védett és Soós Gabi is ügyesen illeszkedett a csapatba. Elképzelhető, hogy szerződtetjük balkezes srácot — mondta Cseh Sándor, a szolnokiak edzője.
A mieink pénteki folytatásban a Pécs ellen játszanak, 19.30-kor. Szombaton  Fradival (12 óra) és az Újpesttel (19.30.), vasárnap pedig a Nagyváraddal (12.) mérkőznek.
További pénteki eredmények: UTE-Uniqa—FTC-Aprilla 11-9, Pécs—Nagyvárad 14-11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!