Sport

2008.12.25. 11:32

A fényszarui diáksportokról adtak ki könyvet

Jászfényszaru városházának dísztermében Zsámboki László Jászfényszaru diáksportjának története című könyvét mutatták be hétfőn. A kötet 1960-tól 2000-ig mutatja be a település diáksportéletét.

SZOLJON

A könyvbemutatóra meghívást kapott Bali Imréné Boros Magdolna, aki aranyérmet szerzett súlylökésben a II. nyári Úttörő Olimpián, illetve szintén invitálták az  ezüstérmet szerzett súlylökő Tóth Gábort és Páldiné Pál Ilonát is. Zsámboki László testnevelés tanár volt a településen, akinek a korabeli jegyzeteiből sikerült összeállítani a százhetven oldalas kiadványt.

Az előkészítő munkálatok 2005-ben kezdődtek meg, és majdnem négy évig tartott mire teljesen összeállt az anyag. A könyvet színes és fekete-fehér fényképekkel illusztrálták, szerepelnek benne riportok és visszaemlékezések is. A diáksportok számos ága jelenik meg a kiadányban az asztaltenisztől, a sakkon keresztül, a labdarúgásig. A kiadáshoz előfizetőket és támogatókat gyűjtöttek, a Fényszaruiak Baráti Egyesülete, amely szervezet gondozásában jelent meg a kiadvány. — Összesen ezer példányban készült el a kötet — mondta Tóth Tibor az egyesület vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!