Sport

2008.12.24. 17:33

Juhászék Jázminra várnak

Az egyik legismertebb magyar futballista, Juhász Roland tett eleget a Football World nevű cég meghívásának a minap. A játékossal fociszurkolók gyűrűjében, két dedikálás között beszélgettünk Szolnokon, a Pelikán bevásárlóközpontban.

Varga Csaba

Jó néhány éve már, hogy az MTK egyik fiatalja, Juhász Roland gólt lőtt a Fradi hálójába. Ennél szebb bemutatkozást el sem lehet képzelni, mint hogy egy focista gólt rúg az örökrangadón, mondtuk. — Mindenki erre a mérkőzésre és a gólomra emlékezik — kezdi Roland. — Pedig nem ezen a 2001 májusi találkozón debütáltam, hanem az előző idényben már két mérkőzésen helyet kaptam a kék-fehérek között. Érdekesség, hogy az ön által emlegetett Fradi-meccs után a Vasas kapujába is betaláltam. Jól indult tehát a pályafutásom az MTK színeiben, ahová 14 éves koromban kerültem, méghozzá a Tápiószecső együtteséből.  

Egyébiránt Roland tápiószentmártoni származású, miután az MTK-hoz került kollégista lett a fővárosban, délelőttönként pedig a Kölcsey Gimnáziumban hallgatta az órákat. Pályafutása szépen ívelt felfelé, szerepelt a korosztályos válogatottakban, sőt 20 esztendős korában már a felnőtt nemzeti csapatunkban is helyet kapott a japánok elleni mérkőzésen. Mindezt megelőzve edzői védőt faragtak belőle, rendre a védelem közepén szerepeltették. Sőt a játékos arról is nevezetes, hogy a világbajnok olasz, valamint az Eb-címvédő görög csapat hálójába egyaránt betalált. A gyors, jól fejelő és kiválóan helyezkedő védőjátékos legkitartóbb kérője a belga Anderlecht csapata volt, amelynek soraiban immár harmadik évadját tölti. Közben stabil ember lett a brüsszeli lila-fehéreknél, bajnoki  és kupagyőzelmeket szerzett csapatával. Játszott a Bajnokok Ligájában többek között a Chelsea, a Betis és az AC Milan ellen is, ráadásul az utóbbi együttesnek gólt is rúgott. Bár az idei szezonban nem sikerült a nemzetközi szereplés, hiszen az Anderlecht alulmaradt fehérorosz Boriszov elleni párharcban, és ezzel lemaradt a Bajnokok Ligája főtáblájáról. Így idén a hazai bajnokságban kell vigasztalódniuk, melynek éllovasai az őszi szezont követően. Közben több európai sztárcsapat is szívesen látná soraiban, közülük leginkább a PSV, a Fiorentina és a Schalke érdeklődéséről hallani leginkább.

— Én is hallottam, hogy több klub is érdeklődik irántam, ám azt tudni kell, hogy az Anderlechtnél 2011-ig szól a szerződésem — kapcsolódott be újra a beszélgetésbe. — A klub vezetői pedig azt mondták a napokban, hogy nem akarnak megválni értékeiktől, így tőlem sem. Ami persze nem jelenti azt, hogy egy jó ajánlat esetén nem ülnének le tárgyalni a kérőimmel.
Nekem azonban most az a legfontosabb dolgom, hogy klubomban és válogatottban minél jobban teljesítsek. Úgy tűnik, hogy nemzeti csapatunk ismét a reflektorfénybe került azzal, hogy jól szerepel a vb-selejtezőkön. Jó volt látni, hogy az albánok ellen 25 ezren biztattak bennünket a Puskás Stadionban. Én azt gondolom, ha tavasszal Albániát és Máltát is legyőzzük, akkor az ősszel jó pozícióból várhatjuk a svédek, a dánok, valamint a portugálok elleni meccseket.

A karácsonyt természetesen hazai földön, méghozzá a tápiószentmártoni családi házban tölti Roland és barátnője, ahol édesanyja halászlével, francia salátával és mákos bejglivel várja haza a fiatal párt. A játékos még elárulta, hogy hamarosan három tagúra fog bővülni a család, hiszen tavasszal érkezik majd az új jövevény, akit Jázminnak fognak elkeresztelni.  

NÉVJEGY
Juhász Roland
Született: 1983. 07. 01., Tápiószentmárton
Magasság: 194 cm
Poszt: hátvéd
Klubjai: Tápiószecső, MTK, Anderlecht
Válogatottság: 42 — 4 gól     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!