Sport

2008.12.27. 16:43

Majdnem elszállt a Tiszafüred

A régió egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező országos teremlabdarúgó tornájának évről évre a karcagi Városi Sportcsarnok ad otthont.

Gelei József

Nincs ez másként idén sem. Már karácsony második napján megkezdődtek a Szilveszter Kupa küzdelmei a kunsági városban. Huszonnégy együttes indult harcba a 900 ezer forint összdíjazású tornán. Nem véletlen hát, hogy több profi labdarúgó, illetve teremspecialista is parkettre lépett. A karcagi torna egyébként némileg kilóg a hasonló rendezvények sorából, ugyanis az egyedüli, melyen a rendezők palánkkal veszik körbe a játékteret, s 4x2 méteresre növelték a kapuk méretét. Ezáltal gyorsabb a játék, és sokkal több gól is születik.

Az A csoportban ezúttal kimagaslott a jászladányi T-Plasztik legénysége - Antal, Rézsó, Mile, Szalai (Szolnoki MÁV FC), Tóth B. (FTC), mely mindhárom összecsapását rendkívül magabiztosan nyerte. Mögötte másodikként a Debrecen játékosaival megspékelt (Varga J., Urbin) balmazújvárosi Koroknai lépett tovább másodikként.

Eredmények: Retro—Turszol 2-2, T-Plasztik—Koroknai 5-2, Retro—Koroknai 0-1, Turszol—T-Plasztik 1-6, Retro—T-Plasztik 4-9, Koroknai—Turszol 7-1.

A B jelű kvartettben a hazai Kun-Mediátor (Orosz, Kádár G., Huszák, Móga, Millinkhoffer) nem hibázott, 9 ponttal csoportrelsőként jutott a legjobb 12 közé. A szurkolók többet vártak a Nagyiván néven induló, ám másodikként azért továbbjutó társaságtól, lévén olyan ismert játékosok léptek pályára színeiben, mint Vasas Z. (Dunaszerdahely), Némedi, Nagy S., Nagy J. (Kecskemét), Bardi (Bőcs).

Eredmények: Kun-Mediátor—Multitech 7-0, Nagyiván—Cserepes 4-1, Kun-Mediátor—Cserepes 3-1, Nagyiván—Multitech 4-2, Kun-Mediátor—Nagyiván 2-1, Multitech—Cserepes 3-6.

A C csoportban óriási küzdelemben dőlt el a továbbjutás sorsa. Bár az X-Team együttese kilógott a sorból, s valamennyi meccsét elvesztette, a fegyverneki Nimród Hotel (Faragó A., Faragó Zs., Balla), a tiszafüredi Gas Energy (Kovrig, Berkes, Ivitz, Fekete V.) és a budapesti After néven induló MTK II. körbeverte egymást. Az utolsó összecsapáson sokáig úgy tűnt, hogy "elszáll" a torna egyik nagy esélyesének tartott Tiszafüred, hiszen az After már 3-0-ra vezetett ellene, ám 10 másodperccel(!) a vége előtt Berkes László továbblőtte a Tisza-taviakat.

Eredmények: Nimród—After 4-2, X-Team—Gas Energy 0-9, Nimród—Gas Energy 3-4, X-Team—After 0-12, Nimród—X-Team 14-1, After—Gas Energy 3-2.

A D négyesben a szarvasi Game Duó (Kecskeméti, Banó, Palásti) kimagaslott a mezőnyből, ám a mára kicsit öregurassá vált, egykori és mai futsal-válogatottakra épülő Kanárik (Baranyai, Jávor, Takó, Harnisch) már megszenvedett a középdöntőért.

Eredmények: Kanárik—Game Duó 2-3, Kristály Palack—Watt SC 2-8, Kanárik—Watt SC 7-3, Game Duó—Kristály Palack 11-1.

Selejtezők lapzártánkkor is tartanak: az E csoport szombaton este, az F vasárnap délelőtt fejezzi be a küzdelmeket. Vasárnap 13 órakor az egyenes kieséses rendszerben zajló középdöntőkre kerül sor, míg a hármas döntő a tervek szerint este fél hétkor kezdődnek.

Ismert játékosok a parketten

T-Plasztik: Rézsó, Antal, Mile, Szalai (Szolnoki MÁV FC), Tóth B. (FTC)
Koroknai: Varga J., Rezes, Ludánszki (DVSC), Szűcs L. (Integrál DAC)
Kun-Mediátor: Huszár (DVSC), Vámosi (Tatabánya), Millinkhoffer (Svédország)
Nagyiván: Vasas Z. (Dunaszerdahely), Bardi (Bőcs), Némedi (Kecskemét), Kurucsai (Tököl)
Cserepes: Farkas J. (Budaőrs)
After: Szabó Á., Busai, Kákonyi, Vági, Nagy T. (MTK II.)
Gas Energy: Kovrig (Ausztria, Mattersburg), Sivák, Ivitz, Fekete V. (futsal-válogatott)
Nimród: Papp E. (Ausztria), Fekete G. (Ausztria)
Kanárik: Baranyai, Jávor, Takó, Harnisch (futsal-válogatott)
Game Duó:  Kecskeméti (Cegléd), Palásti (Tököl)
Watt SC: Máté (Bőcs)

Gelei József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!