Sport

2009.01.10. 22:23

Egyértelmű Vasas-siker

Szolnoki Főiskola-Közgép VSC—Teva-Vasas Plaket 7-16 (1-3, 3-5, 1-4, 2-4) Tiszaligeti uszoda, 200 n. V.: Madarasi, Schlosser.

Varga Csaba

SZOLNOK: Nébald — Németh D., Ridzyk 1, Kovács G., Hangay R., Pásztor 1, Hangay Z. 1. Csere: Szegi (kapus), JÓZSA, MUNKÁCSI 3, Süveges, Soós 1, Cunliffe, Gazsovits. Edző: Cseh Sándor.

VASAS: Nagy V. — Hosnyánszky 3, Kovács R. 1, VARGA DÁNIEL 3, VARGA DÉNES 3, KIS G. 2, STEINMETZ 2. Csere: Takács B., Kállay, Katonás 1, Tóth M. 1, Höna. Edző: Földi László

Emberelőnyből: 6/2, ill. 7/5.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.

Kiállítva végleg cserével: Hosnyánszky (21.).
Az elmúlt két bajnoki évadban egyaránt aranyérmes Vasas öt olimpiai bajnokkal a soraiban érkezett a Tiszaligetbe. A listavezető és nem mellesleg veretlen Angyalföldiek Hosnyánszky öt méteres góljával szerezték meg a vezetést, amit Steinmetz Barna is megtoldott egy emberelőnyös találattal. A hazaiak is feltalálták magukat, és Munkácsi akcióból elért góljával szépítettek az álláson. A jövő szombati Euroliga meccsre készülő vendégek hamar döntésre akarták vinni a dolgot, hiszen már 4-1-re is vezettek, ám ekkor még tartották a lépést a házigazdák, mert Ridzyk és a jó lövőformában lévő Munkácsi vezérletével ott nyomultak a címvédő nyomában. Sőt, a második negyed közepén már csak egy találat volt a felek között, Hangay Z. lövése után 4-5-ös állást mutatott az eredményjelző tábla. Innentől azonban nagyon nekidurálta magát a Vasas, a Varga fivérek, Dániel és Dénes sorra gyártották a szebbnél szebb gólokat. Igaz, a fordulást követően még csak 4-8 volt az állás, ám tovább robogott az angyalföldi henger, Katonásék öt gólt lőttek zsinórban, melyre csak a válogatottba újoncként behívott Pásztor Mátyás tudott egyszer válaszolni. A záró negyedben is nagy kedvvel játszottak a piros-kékek, szép gólokat lőttek, a végén Munkácsi és Soós révén a hazaiak is beköszöntek, kozmetikázva ezzel az eredményen.

Meglepetést ezen a mérkőzésen senki nem várhatott, hiszen a Vasas nem csak a honi, hanem a nemzetközi mezőnynek is az egyik legerősebb együttese. Soraikban klasszisok játszanak, ami meg is látszott a játékon, illetve a gólkülönbségen is. A szolnokiaknak nincs szégyelni valójuk, hiszen mindent megpróbáltak nagynevű ellenfelükkel szemben.
Cseh Sándor: —Más felkészülési periódusban vagyunk, mint a Vasas, ettől függetlenül klasszis különbség volt a két csapat között.
Földi László: —Egy harcos, jól küzdő szolnoki gárdát győztünk le, mert jobban bírtuk a második félidőt.

Tiszaligeti uszoda, 200 n. V.: Madarasi, Schlosser. Varga Csaba -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!