Sport

2009.03.10. 18:16

Európa egyik legjobbja ellen a szolnoki kosaraslányok

Teljes fordulót rendeznek a női kosárlabda-bajnokság felsőházában. A Szolnoki NKK a listavezető MKB Euroleasing Sopron együttesét fogadja szerdán este hat órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

SZOLJON

Lehet mondani, hogy a kontinens egyik legjobb csapata érkezik a Tiszaligetbe. A Sopron ugyanis kiharcolta az Euroligában a final-fourba jutást, amit április első hétvégéjén a spanyolországi Salamancában rendeznek meg. Az elődöntőben Székely Norbert tanítványai a házigazda Halcon Avenidával mérik össze erejüket. A teljesség igényével: a másik ágon a Szpartak Moszkva és a Jekatyerinburg játszik majd egymással.
Visszatérve a magyar bajnokságra a Sopron a mezőny egyetlen veretlen csapata, amely ha a jövő vasárnapi zárófordulóban hazai pályán nem kap ki négy pontnál nagyobb különbséggel a Pécstől, akkor megnyeri az alapszakaszt.

A szolnokiak szerényebb célokért, a hetedik hely megszerzésért küzdenek a honi bajnokság alapszakaszában. Mészáros Zoltán edző azt mondta: — Kalmár-Nagy Rita térdműtétje után gyógytornázik, sajnos centerünkre csak a következő évadban számíthatunk. Társai közül Rubold Eszternek a keze, míg Darida Csillának a térde fáj, ezért mindkettőjüknek kétséges a játéka. Idén immár negyedszer találkozunk a Sopronnal, háromszor aránylag szorosan alakult a végeredmény, szerdán este is egy jó meccset akarunk velük játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!