Sport

2009.03.11. 21:20

Közel voltak a csodához a szolnoki kosaraslányok

Öt évvel ezelőtt bajnoki elődöntőt és kupa döntőt játszottak egymással a felek. Közülük a Sopron mostanság a kontinens egyik legjobb csapata. Bizonyítva, hogy az Euroligában bejutott a final fourba. Egyébiránt honi pontvadászatban veretlen a hűség városának együttese. A szolnokiak szerényebb célért az alapszakasz hetedik helyért harcolnak ebben az évadban.

Varga Csaba

Szolnoki NKK—MKB-Euroleasing Sopron 80-85 (6-21, 27-22, 23-10, 13-16, 11-16)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Márton L. Domokos L.
Szolnok: DARIDA 22/9, DJELMIS 10/9, Szabó V. 4, HEGEDŰS 25/9, SERBÁN 14/3. Csere: Halmai, Boskovics 5/3, Zele. Edző: Mészáros Zoltán.
Sopron: MacLeod 4, HONTI 10, HOLT 11, MILOVANOVICS 30, HORTI 17. Csere: Krivacsevics 7, Horváth Zsuzsanna 3/3, Eördögh 3, Hadarics. Edző: Székely Norbert.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3-6, 8. p.: 5-14, 14. p.: 18-30, 18. p.:
25-41, 25. p.: 42-49, 28. p.: 52-49, 34. p.: 67-61, 38. p.: 69-66, 43. p.:
75-74.
Kipontozódott: Hegedűs (42.), Milovanovics (44.), Honti (45.).

Horti Dóra duplájára Hegedűs Rita triplával felelt a második percben. A következő hazai kosár is Hegedűs jóvoltából esett, hat perccel később. Közben Milovanovics sorozatban tíz pontot szórt. Biztosan vezettek az elején a soproniak, és a második negyed elején úgy tűnt, hogy nagy verést mérnek a mieinkre. Hegedűs mellé Darida is felzárkózott a pontgyűjtésben, ennek ellenére Hortiék tartották tíz pontos előnyüket. A szünet előtti másodpercben élményszámba ment Darida Csilla félpályáról elengedett triplája. Nem elég, hogy a második negyedet megnyerte a Tisza-parti együttes, a fordulást követően is jól tartotta magát, sőt a 28. perc elején Darida, Hegedűs és Boskovics találataival a vezetést is sikerült átvenniük a közönség nagy-nagy örömére.

A záró játékrész 56-53-as szolnoki vezetésről indult, és a játékrész közepén úgy tűnt, hogy bombameglepetés születik, de az utolsó öt percben mindössze öt pontot dobott a Szolnok, a Sopron pedig ledolgozta hét egységnyi hátrányát. Az utolsó másodpercekben is két labdájuk volt a mieinknek a győzelemhez, ám elszúrták lehetőségeiket. A túlórában Djelmis tripláival tartotta magát a hazai csapat, ám a rutinosabb vendégek kínkeservesen, némi bírói segédlettel megnyerték a meccset.
Sajnálhatja, aki nem látta a mérkőzést, a mieink szenzációsan játszottak,
és megérdemelték volna a győzelmet.

Mészáros Zoltán: — Saját bőrünkön érezhettük, milyen nehéz megverni Európa egyik legjobb csapatát. Gratulálok a lányok remek játékához.
Székely Norbert: — Nem érdemeltünk győzelmet. Fontos, hogy mindenki értse meg, hogy mit miért csinálunk.

felek. Közülük a Sopron mostanság a kontinens egyik legjobb csapata.

Bizonyítva, hogy az Euroligában bejutott a final fourba. Egyébiránt honi

pontvadászatban veretlen a hűség városának együttese. A szolnokiak

szerényebb célért az alapszakasz hetedik helyért harcolnak ebben az

évadban. Varga Csaba -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!