Sport

2009.03.08. 14:50

Második helyen végzett a magyar válogatott a Volvo Kupán

A szerbek jobb gólarányukkal előzték meg Kemény Dénes szövetségi kapitány formálódó csapatát.

SZOLJON

Péntektől vasárnapig az egri Bitskey Aladár uszodában rendezték a Volvo Kupa férfi vízilabdatornát, amelyen a pekingi olimpia óta először vízbe szálló magyar válogatott mellett a szerb, az amerikai és a román nemzeti csapat vett részt. Az első nap a Szolnokon szakmai igazgatóként dolgozó Kovács István irányította román együttes volt a mieink ellenfele. A magyar válogatott magabiztos győzelmét fenyegette veszély, annak ellenére sem, hogy Kemény Dénes az olimpiai bajnokok (Szécsi, Biros, Varga Dániel, Varga Dénes, Hosnyánszki, Kis Gábor, Varga II. Zsolt) mellett több újoncnak (Mátyás, Bundschuh, Török, Hegedűs) és a pekingi keretből kimaradóknak (Szivós, Kiss Csaba) is bizalmat szavazott. A végére kialakuló ötgólos különbség a románokra nézve volt hízelgő.

A szerbek elleni mindig presztízsértékű csata, így volt ez a Volvo Kupa második napján is. A magyar válogatott remekül kezdett, a hetedik percben már 4-1-re vezetett. A szerbek azonban felvették a ritmust, és nagy küzdelemben egyre faragtak hátrányukból, miközben a magyar védekezés az erő fogytával lazábbá vált. Egy perccel a vége előtt kiegyenlítettek az összesen nyolc gólig jutó Filip Filipovics-Prlajinovics kettős vezérelte szomszédok, de az utolsó — emberelőnyös — támadás a miénk volt. Ezt sajnos nem sikerült gólra váltani, maradt a döntetlen.
A vasárnapi záróforduló első mérkőzésén a szerbek nagy gólkülönbségű győzelmet arattak a nem túl motivált románokkal szemben, így közel kerültek a tornagyőzelemhez.

Ez utóbbihoz a magyar válogatottnak tizenegy góllal kellett volna nyernie a pekingi döntőbeli rivális USA ellen. Nos, a kiváló védekezésnek és a pontos emberelőnyös játéknak köszönhetően sokáig úgy tűnt, meglesz a kívánt különbség — két negyed után 8-1-re vezetett a Kemény-legénység —, ám a végére kissé összekapták magukat az amerikaiak, ezért a differencia megállt kilencnél.
Gönczöl Gábor

Ez történt a III. Volvo Kupán
Eredmények: Szerbia—USA 11-5, Magyarország—Románia 9-4, Románia—USA 8-7, Magyarország—Szerbia 11-11, Szerbia—Románia 12-3, Magyarország—USA 13-4.
Végeredmény: 1. Szerbia 7 (34-19), 2. Magyarország 7 (33-19), 3. Románia 3, 4. USA 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!