Sport

2009.08.21. 11:59

A Szolnoki Mezőgép KKK meneszteni kívánja az edző házaspárt

Bár a legutóbbi ifjúsági és junior magyar bajnokságon jól szerepeltek a Szolnoki Mezőgép kajakosai és kenusai, úgy tűnik, valami még sincs rendben a házuk táján. Hetek óta az hír járja, hogy klubvezetés meneszteni kívánja Erdős Attila edzőt és feleségét, Ágnest.

Varga Csaba

Dr. Sziráki András klubelnök azt mondta a minap: — Valóban felmondtunk az Erdős házaspárnak, nem kívánunk a továbbiakban együttműködni velük. Különösen Attila viselkedésével kapcsolatban érkezett sok panasz hozzánk a szülők részéről. Többször is elbeszélgettünk vele, de a helyzet nem változott. Mást erről nem szeretnék mondani.

Talán, még annyit, úgy döntöttük, hogy Erdős Attila helyett Czeglédi Gábort bízzuk meg a vezetőedzői teendőkkel, valamint Folláth Vivient is felkérjük, hogy dolgozzon fiataljainkkal — mondta a klubelnök.
Erdős Attilát pedig épp a balatoni nyaralás közepette értük utol.
— A felmondásról hivatalos értesítést nem kaptunk, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy más forrásból nem hallottunk az elnök úr terveiről — kezdte. — December 31-ig szól a szerződésünk az egyesületnél, melyben van egy záradék, miszerint különleges indokkal mondhatnak fel. Hacsak nem az, hogy a hetekben kaptam meg a Bay Béla-ösztöndíjat, melyet rajtam kívül csak hat kajak-kenu edző kapott meg a MOB-tól.

Azt gondolom, én már sokat letettem az asztalra, korosztályos magyar bajnokokat és világbajnokot neveltem és neveltünk a feleségemmel együtt. A kenus Sarudi Pali most is hozott egy hatodik helyet a vb-ről, két éve két számban is aranyérmes volt. Közben nekünk tartozik a Mezőgép KKK különböző utazási költségekkel. Mi már a tavasszal, mikor szerződtették Ceglédi Istvánt, éreztük, hogy a mi bőrünkre megy ki a játék. Ki akarjuk a nejemmel tölteni a szerződésünkből hátralévő időt, ezzel tartozunk a tanítványainknak és azok szüleinek is — nyilatkozta Erdős Attila.

Folláth Vivien nem vállalja

Dr. Sziráki András elnök említette a maratoni világbajnok Folláth Vivien nevét, aki a másik szolnoki kajak-kenu klub versenyzője. Most a Mezőgépnél edzőként számítanának rá. Vivien edző édesapját, Folláth Jánost értük el, aki elmondta, hogy Vivien köszöni, de nem vállalja a felkérést, hiszen még versenyezni akar és tanul is, ezekbe nem fér bele az edzőség.

Varga Csaba -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!