Sport

2009.08.05. 10:48

Átalakult a Spartacus gárdája

Az új, 2009-2010-es labdarúgó bajnokságban immár csak két csapatunk képviseli Jász-Nagykun-Szolnok megyét az NB III-ban. A másodosztályból nyáron kiesett Jászberény a Mátra-csoportba nyert besorolást, míg a Szolnoki Spartacus gárdája továbbra is az Alföldön riogathatja ellenfeleit.

SZOLJON

Tavasszal mindvégig harcban volt a bajnoki címért a Szpari együttese, s végül csupán egyetlen ponttal elmaradva az első helyen végzett Honvéd II. legénységétől, ezüstérmet szerzett. Ezzel minden idők legjobb szereplését produkálták Gömöri Béla vezetőedző fiai. Igaz, ezzel magasra is tették a lécet az új idényre.
— Teljesen új csapatot kellett építenünk a nyáron, hiszen hét játékosunk is eltávozott a szezon végén — tudtuk meg a klub tulajdonosától, Kuizs Jánostól. — Hogy a megmaradtakból, illetve az új fiúkból mennyi idő alatt sikerül ütőképes gárdát kovácsolni, megjósolhatatlan.
Újszilvásra igazolt a kapus Koncz Gábor, a Szolnoki MÁV FC visszavitte kölcsönadott fiatalját, Bezzeg Tamást, az NB II-es Kazincbarcika szerződtette Urbán-Szabó Viktort, míg a nagy célokat maga elé tűző Jánoshidához távozott Dálnoki Attila. Szlovák együttesnél van próbajátékon Felföldi Márk, míg Ábel Péter és Lengyel Béla csapatot keres magának. Az érkezők között van a Szolnoki MÁV egykori játékosa, a nagykőrösi Lázár Péter, a tiszakécskei kapus, Terjéki Gábor és az NB II-es Karcagban is megfordult, legutóbb Ausztriában játszott Papp Erik. Rajtuk kívül sokat várnak a vezetők a Besenyszögről érkezett tehetséges támadótól, Szabó Tamástól, a törökszentmiklósi Szecsei Pétertől, valamint a kiskunfélgehyázi Tóth Istvántól.
Rendkívül erős, kiegyensúlyozott mezőny jött össze az Alföld-csoportban. A tavalyi élmezőny tagjai mellett (Spartacus, Algyő, KTE II., Hódmezővásárhely) ugyanis ide nyert besorolást az NB II-ből kiesett ESMTK és Baja, valamint a bajnoki címre pályázó Soroksár gárdája is.

Az Alföld-csoport beosztása: Algyő, Baja, Battonya, Dabas, ESMTK, Gyula, Hódmezővásárhely, Kecskemét II, Monor, Orosháza, Soroksár, Szolnoki Spartacus, Tisza-Volán, Vasas II.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!