Sport

2009.08.14. 17:13

Az őszi derbiken jóval többet kell mutatniuk

Szerdán este a futballválogatottak játszották a főszerepet Európa-szerte.

Varga Csaba

Nem volt kivétel ez alól nemzeti csapatunk sem, amelyik Románia ellen lépett pályára, az előkészületek jegyében. Szép számú közönség, közel 20 ezer néző volt kíváncsi az összecsapásra. A mérkőzés előtt a csapatok és minden jó érzésű ember, Marian Cosmára, a Veszprém román származású kézilabdázójára emlékezett, akit februárban brutálisan meggyilkoltak. Azóta is csak találgatja a rendőrség a gyilkos(ok) kilétét.

Visszatérve a futballra, válogatottunk eddigi menetelése osztatlan elismerést aratott kis hazánkban. Ismét beszélnek az emberek a fociról, országos téma a válogatott és a Debrecen jó szereplése. Bár a felkészülési meccseken látottakat, nem szabad túlértékelni, se pozitív, se negatív irányba, mi mégis többet vártunk Erwin Koeman csapatától. Különösen az első félidőben döcögött az a bizonyos gépezet. Tegyük hozzá az atlétikusan jól képzett román játékosok roppant szervezetten védekeztek, jól zárták le a széleket, nehéz volt mögéjük kerülni. Bár támadásban a vendégek sem mutattak semmit, egy gólt azért mégiscsak elértek, a 42 percben Ghioane szépségdíjas lövésével szemben nem volt ellenszere együttesüknek.

Ritka a mai futballban, hogy egy játékost, mint esetünkben Ghioane-át ennyire egyedül találjon meg labda, volt bőven ideje igazítani, aztán be is varrta rendesen a bal felsőbe. A második 45 percben Juhász Rolandnak és Hajnal Tamásnak volt részünkről, egy-egy gólt ígérő bombája, de mindkettőjük lövése elkerülte a román kaput. Így a végén a szomszédok örülhettek. Azt úgyis tudja mindenki, hogy ennél a román csapatnál őszi ellenfeleink, a svédek, a portugálok és a dánok is jobbak. Bízunk abban, hogy a szerdainál egy erősebb együttes ellen a mieink is többet mutatnak majd.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!