Sport

2009.08.23. 15:10

Felnőtt bajnok már tizenöt évesen

Bukta Ági mindössze tizenöt esztendős, de már felnőtt bajnok. Váratlan és egyben kellemes meglepetésre a szolnoki nevelésű hölgy nyerte a felnőtt teniszbajnokságot.

Varga Csaba

A felnőttek mezőnyéből hiányoztak a hazánkban igazán ismert menők, mint Szávay Ágnes vagy Czink Melinda. Áginak azokat kellett legyőznie, akik indultak a megméretésen, ő pedig annak rendje-módja szerint végigverte a mezőnyt. A fináléban a nálánál három évvel idősebb Batta Lúciát két játszmában győzte le, és hódította el a bajnoki címet. Tegyük hozzá, nem ez a sikere az első a sorban, hiszen tagja volt a fedett pályás Európa-bajnok csapatnak.

Megnyerte a hagyományos milánói juniorversenyt, amelynek győztesei között egykoron Martina Hingis és Marija Sarapova is szerepelt.
— A Szolnoki Utánpótlás Sportegyesületben nevelkedtem, ahol Rigó Sándor, Németh Csaba és Tóth Dénes keze alatt is dolgoztam — kezdte Ági a bemutatkozást. — Az általános iskola elvégzése után a fővárosba, a Sávolt Tenisz Akadémiára kerültem. Az akadémián napi kétszer kétórás edzés szerepel a programban, ahol többek között Jani Réka és Szávay Blanka is klubtársam.

Nyilván a fiatal versenyző hölgynek nem sok ideje van tanulni, hiszem már ez a junior korosztály is járja a világot. — Azért a tanulást sem akarom elhanyagolni, mindezt jelzi, hogy iskolát is váltok — folytatta. — Az elmúlt tanévben az egyik fővárosi gimnáziumban voltam nulladikos, ahol nem éreztem magamat jól, mert laza volt a fegyelem. Ezért első osztályba már egy másik középiskolába fogok járni.

Az elkövetkező időszak teniszprogramjáról is szót ejtettünk. —  A napokban Budaörsön lesz egy nemzetközi viadal, majd egy szerb—horvát versenykörúton veszek részt edzőmmel, Fonó Lászlóval.
A sportcsatornákon kismillió teniszt közvetítenek, a tornákon különböző pályaborításokon küzdenek a versenyzők. Vajon Bukta Ági melyiken játszik a legszívesebben? — Leginkább salakon teniszezünk. Edzőim szerint a támadó, agresszív stílusomnak a kemény pálya fekszik jól, ám abból csak kevés van az országban. Az európai versenyeket pedig nagyrészt salakon rendezik meg.  

Aztán nagy álmáról is beszélt Bukta Ági. — A párizsi Roland Garros juniorversenyének a főtáblájára szeretnék felkerülni. Ez a jövő egyik nagy feladata számomra — mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!