Sport

2009.08.21. 22:18

Ismerősök ellen Barcikán

A másodosztályú labdarúgó bajnokságban a harmadik fordulót rendezik a hét végén. A Szolnoki MÁV FC eddig két győzelmet arató gárdája Kazincbarcikára látogat.

Gelei József

A Szolnoki MÁV az idei bajnokság során ünnepli fennállása századik születésnapját. A labdarúgócsapat szeretné valami szép eredménnyel emlékezetessé tenni a jubileumot, s ennek szellemében kezdte a pontvadászatot. Két mérkőzésen két győzelmet aratott, s a riválisoknak még egyszer sem sikerült bevenni kapuját. Legalábbis a bajnokság során.
— Figyelmeztető kell, hogy legyen mindenki számára a szerdai kupameccs — felelte érdeklődésünkre a kék-fehérek szakvezetője, Vágó Attila. — A megyei bajnokságban szereplő Ladánybene elleni találkozó előtt két kérésem volt játékosaim felé: jussanak tovább és ne sérüljön meg senki. Tulajdonképpen mindkettőt teljesítették, ám mégsem lehetek felhőtlenül boldog. Továbbjutottunk, de az 5-4-es győzelem rávilágított hiányosságainkra. Amennyiben hiányzik a szív, a megfelelő alázat, még egy alacsonyabb osztályú csapat ellen is meg kell kínlódnunk a sikerért. Remélem ugyan ebbe a hibába még egyszer nem lépünk bele.
A bajnokságban azért nem érheti panasz játékosai teljesítményét.
— Az első fordulóban, Bőcsen jól futballoztunk, ám a Hajdúböszörmény ellen elsősorban az akarásunknak köszönhettük a sikert. Igaz, mindkettő három-három pontot eredményezett. Rézsó Péter és Szalai Botond továbbra is sérült, rájuk még nem számíthatok egy jó ideig, ám Pető Zoltán állapota ha lassan is, de javul. Nincs okom, hogy változtassak a kezdőcsapat összeállításán, így várhatóan ismét a Farkas B. — Molnár Z., Hegedűs, Hevesi-Tóth, Balogh P. — Belényesi, Mile, Kovrig, Csehi — Kotula, Tóth M. tizeneggyel kezdünk vasárnap délután. Kazincbarcikán ugyan olyan összeszedett, higgadt játékra lesz szükségünk a győzelemhez, mint az első két fordulóban. Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy a borsodi alakulat a nyáron gyengült vagy erősödött, nekünk a saját játékunkat kell ráerőltetnünk vendéglátónkra.
Ami a borsodi gárdát illeti: több ismerős arcot is felfedezhetnek majd a rivális keretében a Tisza-parti társaságot esetlegesen elkisérő szolnoki szurkolók. Urbán-Szabó Viktor, Pintér Tibor, Németh Tamás egyaránt a Tiszaligetben nőtt fel, s csak az elmúlt hónapokban kerültek Kazincbarcikára. Ugyan a nyári átigazolási időszakban úgy tűnik meggyengült a vendéglátó, ám ez cseppet sem látszott meg hét végi játékán, amikoris magabiztosan, 2-0-ra legyőzte hazai pályán az újonc Mezőkövesd legénységét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!