Sport

2009.08.29. 18:13

Már 270 perce senki sem talált be a listavezető kapujába

A labdarúgó NB II. Keleti csoportjában három forduló után kapott gól nélkül, hét ponttal a Szolnoki MÁV FC gárdája áll az élen. Vasárnap a kis-MTK ellen, idegenben lép pályára az együttes.

Gelei József

Egy hete, Kazincbarcikán gól nélküli döntetlenre végzett a Szolnoki MÁV FC legénysége. Hogy szereztek egy vagy vesztettek két pontot Borsodban, megítélés kérdése.

— A mutatott játék, a helyzetek alapján ott hagytunk két pontot — felelte kapásból érdeklődésünkre a kék-fehérek vezetőedzője, Vágó Attila. — A második félidőben a hazaiak szinte élő falat vontak kapujuk elé, s mi bár több száz százalékos ziccert is kidolgoztunk, képtelenek voltunk a kapuba találni. Ennek ellenére úgy érzem jó úton járunk. Az első négy fordulóra, melyből három meccset idegenben kell megvívnunk, 10 pontot terveztünk, melyet teljesíthetünk, amennyiben nyerünk a vasárnap 17.30-kor kezdődő fővárosi összecsapáson. Bizakodással tölt el, hogy a Hajdúböszörmény elleni hazai találkozóhoz képest annak ellenére javult a játékunk, hogy csak döntetlenre végeztünk Barcikán. Úgy érzem szép lassan kezd összeállni a csapat. Ha azt nézem, hogy mind a kapuban, mind a közvetlen védelemben jelentős változás történt nálunk a nyáron, s 270 perc után még érintetlen a hálónk, akár elégedett is lehetnék. Most az a legfontosabb feladatunk, hogy a csapatvédekezés-támadás helyes arányát megtaláljuk.

Túlságosan nem nyílhatunk ki hátul, viszont nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a pontos támadásvezetésre. Ami megkönnyítheti helyzetünket, hogy több olyan játékos is van a keretben, aki akár egymaga is képes eldönteni a mérkőzés sorsát.

Bár a sérültek száma nem változott az elmúlt hetekhez képest a Tiszaligetben, a névsor mégsem ugyanaz. Az olimpiai válogatott egykori kapitánya, Pető Zoltán felépült hosszan tartó bordasérüléséből, már teljes értékű edzésmunkát végzett a héten és végre elfoglalhatja helyét a védelem bal oldalán. A gerincsérüléssel bajlódó kapus, Rézsó Péter, valamint a térdműtéten átesett Szalai Botond továbbra is harcképtelen, miként Bardi Gábor is, aki a legutóbbi bajnoki találkozón kapott rúgást a lábára.

A MÁV tervezett kezdőcsapata: Farkas B. —Molnár Z., Hegedűs, Hevesi-Tóth, Pető — Belényesi, Mile, Kovrig, Csehi — Kotula, Tóth M.
A kis-MTK rapszódikus együttes, játéka nagyban függ attól, hogy Garami József hány fiatalját viszi el az NB I-ben szereplő első csapat mérkőzésére. Három meccséből kettőt elvesztett — a tavasszal még élvonalbeli REAC-tól (2-1) és az újonc Hajdúböszörménytől (2-0) kikapott —, a tavalyi negyedik Bőcsöt viszont 1-0-ra megverte. Nem lesz könnyű dolga a Tisza-parti együttesnek vasárnap, hiszen az MTK II. gárdája lendületes, gyors csapat. A rutin viszont mindenképpen Vágó Attila legénysége mellett szól, s ezt kihasználva akár mindhárom pontot haza hozhatja.

Egy meccs kivételével mindet vasárnap rendezik

A hét végén teljes fordulót bonyolítanak le az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságokban. Mivel a szombat munkanap, így egyetlen találkozó kivételével valamennyit vasárnap (17 órai kezdéssel) rendezik. Ez a kivétel az NB III. Mátra-csoportjában szereplő Jászberényi SE hazai összecsapása lesz, ahol is a kék-fehér legénység a RAFC gárdáját fogadja az Aprítógépgyári sporttelepen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!