Sport

2009.08.10. 17:05

Nagyon kell a szurkolás!

Közülük az első kedden 18 órakor lesz, amikor csapatunk Észtország ellen lép pályára.

Vécsé

Tavaly augusztus 23-án óriási küzdelemben, nagy közönségsikert aratva a magyar együttes 68-64-re legyőzte Olaszországot Európa-bajnoki középdöntő mérkőzésen. Az más kérdés, hogy ez utóbbi győzelem dacára sem jutott ki válogatottunk a kontinensviadalra. Sőt az A csoportban való megkapaszkodásért is alaposan meg kell küzdeniük kosarasainknak. Igen ám, de a cseh, az észt és az ukrán válogatottnak is hasonló céljai vannak, mint a mieinknek. Ám a kvartettből mindössze két gárda hosszabbíthatja meg felsőházas tagságát. Eddig mintha, mi sem történt volna az elmúlt két fordulóban, mind a négy csapat nyerte a hazai meccsét, illetve veszítette az idegenbelit.

A hétfőn megtartott szolnoki sajtótájékoztatón Mészáros Lajos, válogatottunk szakmai igazgatója azt mondta:  — A tavalyi olaszok elleni meccsen jelesre vizsgázott a szolnoki szurkolótábor, amelyik a csapat hatodik emberének bizonyult. Ismét a végletekig kiélezett találkozóra számítunk, akárcsak szombaton este Prágában, ahol hat ponttal kikaptunk. Sajnos Trepák Zolira még mindig nem számíthatunk, a center vádlisérüléssel bajlódik, bár nincs nagy baj, Zoli további kezeléseket fog kapni. Remélhetőleg a jövő hétfői, csehekkel szembeni derbin, melynek szintén a Tiszaliget a helyszíne, már ő is hadra fogható lesz. Már csak azért fontos lenne a játéka, mert a csehek ellen épp centerposzton akadtak hiányosságaink. Többek között 47:33 arányban buktuk el a lepattanó csatát Mindenféleképpen nyernünk kell, hogy megmaradjanak az esélyeink a továbbjutásra — hangsúlyozta a kapitány.

Válogatottunk irányítója, Fodor Márton a nyáron két évre szóló kötött az Olajjal. — Jó dolog, hogy az észtek és a csehek elleni találkozónkat is Szolnokon fogjuk lejátszani. Biztos vagyok benne, hogy Olaj-tábor fergeteges hangulatot fog teremteni, amit igyekszünk majd meghálálni.
 A sajtótájékoztatón elhangzott, az is, hogy a szolnoki önkormányzat jóvoltából mindkét válogatott mérkőzést egyaránt ingyen lehet megtekinteni. Mindezt Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Kft. ügyvezetője jelentette be. Tóth Zoltán, a rendezést magára vállaló Olaj KK ügyvezető elnöke elmondta, hogy hívják, várják a szurkolókat keddi és a jövő hétfői mérkőzésre is. A Tiszaligeti Sportcsarnok kapuit 17 órakor nyitják, a helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Most debütál a palánkok fölötti új rendszerű időmérő szerkezet, amely villogással jelzi majd az idő lejártát.  

Nekünk pedig más nem marad hátra, mint szurkolni csapatunknak a mérkőzéseken, hogy sikerüljön megkapaszkodnia a legfelsőbb osztályban. Akik valamilyen oknál fogva nem érnek ki a Tiszaligetbe, azok a Sport1-en láthatják az összecsapást. Válogatottunk hétfői edzéséről a képgalériát hírportálunkon láthatják.  

Pótselejtező mérkőzések

08. 05. szerda, 18.00: Magyarország—Ukrajna 91-67
08.05, szerda, 18.00: Észtország—Csehország 69-65
08. 08. szombat, 20.30: Csehország—Magyarország 71-65
08.08. szombat, 17.00: Ukrajna—Észtország 71-64
08. 11. kedd, 18.00: Magyarország—Észtország (Szolnok)
08.11. kedd, 20.00: Csehország—Ukrajna (Prága)
08.14. péntek, 17.00: Ukrajna—Magyarország (Kijev)
08.14. péntek, 18.00: Csehország—Észtország (Prága),
08. 17. hétfő, 18.00: Magyarország—Csehország (Szolnok)
08.17. hétfő, 18.00: Észtország—Ukrajna (Tallinn)
08. 20. csütörtök, 17.00: Ukrajna—Csehország (Kijev)
08. 20. csütörtök, 16.00: Észtország—Magyarország (Tallinn)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!