Sport

2009.08.08. 16:17

Teramóban szerepeltek a berényi kézisek

Immár hagyomány, hogy megyénkből indul egy kézilabdacsapat a legidősebb lányok ( 1988. január 1. utániak ) kategóriájában.

BCS

Így volt ez idén is , a XXXVII. Coppa Interamnián, ahol közel 140 csapat versengett egymással több kategóriában. A főként a JTKF DSE-re és a Yoshi Transra épülő csapat ezúttal is kitett magáért. Az eredetileg ellenük pályára lépő lengyel és a venezuelai csapat nem állt ki így rögtön két győzelmet könyvelhettek el, viszont megmutatták azután, hogy mire is képesek. Két olasz csapatot győztek le simán, majd a főként dán játékosokkal felálló grönlandi válogatott ellen is helytálltak a lányok, de itt meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás és összeszokottság előtt.

Az elődöntőben ismét egy olasz csapat próbálta útjukat állni a megyei lányoknak, kevés sikerrel, a mieink 25:11-es győzelemmel jutottak a vasárnapi döntőbe. A döntőre kora este, többszáz néző előtt került sor, ahol ismét az északiak számítottak esélyesebbnek. A szünetben 13:10-re vezettek is a grönlandiak, a második félidőben majdnem sikerült közel kerülni hozzájuk, de a végére sajnos kijött a fizikális különbség és az összeszokatlanság, így 24:17-re Grönland válogatottja győzött.
— Mindezek ellenére nagy sikert arattak a lányok — értékelt az edző Kiss Attila —, megfogadták, hogy jövőre ismét megpróbálják.

A torna ideje alatt egy jótékonysági mérkőzést is tartottak a kb. 75 kilométerre lévő L''Aquila-ban, ahol áprilisban 300-an vesztették életüket egy földrengésben. Itt egy teramói vegyes csapat és egy l''aquilai vegyes csapat mérte össze tudását. Ezekben a csapatokban főként fiúk játszottak különböző nemzetekből (olaszok, tunéziaiak, svájciak, németek, lengyelek, líbiaiak stb.), de mindkét csapatban helyet kapott egy-egy jászberényi lány is. A teramói csapatban Kiss Dóra, a l''aquilai csapatban Szántai Tímea képviselte hazánkat. Protokolláris felvezetés után, többszáz néző előtt, igazi gálamérkőzésen végül is a teramói csapat győzött, de nem ezen volt a hangsúly. A nemzetek összefogása, a szándék, az akarat.

— Szörnyő volt látni L''Aquilában a romos épületeket, az összetört autókat, a menekültsátrakat és a kihalt várost. És rengeteg rendőrt, csendőrt, mivel éppen egy nappal a mérkőzés előtt tartózkodtak a G8 résztvevői a helyszínen — idézte fel az eseményeket az edző
A csapat tagjai a mérkőzéseken, illetve a jótékonysági meccsen kívül aquaparki-, tengerparti fürdőzésen is részt vehettek, de a San marinoi városnézésen is rengeteg élményt gyűjtöttek, de részt részt vettek szépségversenyen is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!