Sport

2009.08.19. 19:28

Továbbjutott a Szolnoki MÁV FC és a Jánoshida

Négy labdarúgó csapatunk lépett pályára szerdán délután a Magyar Kupa országos főtáblájának második fordulójában. A papírforma alapján kettőnek a továbbjutására számítani lehetett, míg a magasabb osztályú riválist fogadó Jászberény és Jászladány esetében bravúr kellett volna a győzelemhez.

SZOLJON

A Szolnoki MÁV FC legénysége a Bács megyei I. osztályban szereplő, számos egykori élvonalbeli játékost felvonultató Ladánybene gárdájához látogatott. Vágó Attila vezetőedző nem változtotott a bajnokságban szereplő kezdőtizenegyen (Farkas - Molnár, Hegedűs, Hevesi-Tóth, Balogh - Belényesi, Mile, Kovrig, Csehi - Kotula, Tóth M.), ám a 46. percig három cserét (Antal, Bardi, Kormos) is végrehajtott. A roppant lelkes hazaiak már 3-1-re, majd 4-2-re is vezettek, onnan sikerült a hajrában egyenlíteniük a kék-fehéreknek, majd a hosszabbításban, a 118. percben a győztes találatot (5-4) is megszerezték. A szolnoki gólokat Tóth M., Csehi, Antal, Bardi és Molnár szerezték.
A Jánoshida együttese az NB III-as Hevest fogadta, s bár a szünetben még 3-1-re a vendégek vezettek, a második játékrészben felőrölte ellenfele erejét Vígh Tibor csapata és Németh Gyula 2, Pelles, valamint Lajkovics góljaival 4-3-ra megnyerte az összecsapást.
A Jászladány az NB II-ben szereplő Mezőkövesd gárdáját látta vendégül. Rácz Róbert megyei I. osztályú csapata remekül helyt állt a 90 perc során, s bár Bagi A. és Rézsó is bevette a borsodiak kapuját, végül 3-2-es vereséget szenvedett.
A Jászberényi SE szakvezetője, Pesti József a hét végén az FTC II-t legyőző együttesből csupán négy játékost hagyott meg a kezdőben az NB II-es Cegléd ellen, mely Lendvai 2, Horváth D. és Rebecsák találataival magabiztosan, 4-0-ra diadalmaskodott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!