Sport

2009.09.30. 17:50

Simán nyert a MÁV a REAC otthonában

Szerdán délután a Magyar Kupa legjobb tizenhat együttese közé jutásért léptek pályára az első három kör után állva maradt labdarúgó csapatok.

Gelei József

A másodosztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának két feljutásra pályázó együttese nézett farkasszemet egymással a Rákospalotán megrendezett kupameccsen.

REAC-Szolnoki MÁV FC 1-4 (0-1)
Budai II. László-stadion, 100 néző, vezette: Fenyvesi Sz. (Márton, Varga F.).
REAC: Borszéki — Kovács B., Tóth M., Lipcsei, Gasparik — Nagy K., Kapcsos — Merczel (Gamel, 63.), Kiss T., Varga Z. (Bánhalmi, a szünetben) — Koós (Bernáth, 80.). Edző: Nagy Sándor.
Szolnok: Farkas B. — Bezzegh, Hegedűs Gy., Hevesi-Tóth, Balogh P. — Ulvicki — Kotula, Antal, Kovrig (Bardi, 33.), Csehi (Blaskovits, 65.)— Tóth M. (Lengyel, a szünetben). Edző: Vágó Attila.
5. perc: Antal lövése a kapufát súrolva hagyta el a játékteret.
24. perc: Kovrig bal oldali beadását Kotula a hosszú oldalon tíz méterről kapura tűzte, Borszéki bravúrral mentett szögletre.

25. perc: Bezzegh remek centerezését Tóth Mihály visszapasszolta Kotula elé, aki 12 méterről nagy helyzetben a bal sarok mellé bombázott.
33. perc: Kapcsos buktatta Kovrigot a felezővonal közelében, a szolnoki játékos rosszul esett és súlyos vállsérülést szenvedett.
39. perc: Bezzegh jobbról belőtt labdáját Kotula a tizenhatos vonalán levette, majd félfordulatból lepókhálózta a bal felső sarkot, 0-1.
41. perc: Merczel a jobb összekötő helyéről, 12 méterről célozta meg a rövid felső sarkot, az addig tétlenségre kárhoztatott Farkas Balázs azonban bravúrral hárítani tudott.

50. perc: A hazai kapu előtti tömörülés végén Kotula tizenegy méterről fejelt az üres kapuba, 0-2.
65. perc: Mintaszerű szolnoki támadás futott a pályán: Antal szöktette Bardit a balösszekötő helyén, aki az alapvonalról visszalőtte a labdát a feladónak. A szolnoki csapatkapitány pedig futtában 16 méterről a bal sarokba bombázott, 0-3.
75. perc: Antal mesteri kiugratása után Lengyel a jobb oldali alapvonalról középre adott, az érkező Bardi pedig öt méterről nem hibázta el a ziccert, 0-4.

84. perc: Késlekedtek a felszabadítással a szolnoki védők, Kiss Tamás pedig a tizenhatos vonaláról a jobb alsó sarokba helyezett, 1-4.
A szolnoki együttes idéánybeli legjobb játékával rukkolt ki Rákospalotán és teljesen megérdemelten jutott be a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Jók: Kiss T., ill. Antal (a mezőny legjobbja), Kotula, Ulvicki, Hevesi-Tóth.
Nagy Sándor: — Teljesen megérdemelten nyert a Szolnok. Szűkös játékoskeretünk miatt gondolnom kellett a hét végi Debrecen elleni rangadóra is.
Vágó Attila: — Ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyertünk a hozzánk hasonlóan tartalékos REAC ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!