Sport

2010.04.19. 09:14

A döntetlenért szorítanak

A Szolnoki MÁV FC NB II-es labdarúgó csapata - jelenleg 42 ponttal áll a táblázat élén - nagy versenyfutásban van a bajnoki címért, illetve a feljutást jelentő helyért a 37 pontot gyűjtött REAC-cal és a 36 pontos Vác együtteseivel. Így az sem mellékes, miként végeznek egymással a vetélytársak.

SZOLJON

Az eredeti versenykiírás értelmében már le kellett volna játszani a két rivális gárda egymás elleni összecsapását, ám a pálya használhatatlansága miatt a tavaszi második fordulóban elmaradt a mérkőzésük. A tervek szerint április 21-én, szerdán 19 órakor pótolják a 90 percet.
A rákospalotai Budai II-stadionban megrendezésre kerülő derbi egyértelmű esélyesének a házigazda tűnik, mely tavasszal csupán a BKV Előre ellen (0-1) botlott meg, ám a többi mérkőzésen fölényes győzelmet aratott. A dolog szépséghibája, hogy vereségét éppen hazai pályán szenvedte el Nagy Sándor edző alakulata. A Vác ezzel szemben idegenben még veretlen az idén, ráadásul amennyiben pont nélkül marad szerdán a Duna-parti gárda, végleg elbúcsúzhat feljutási álmaitól. Márpedig ez a tény megkettőzheti a Szabados-legények erejét. A hét végén egyébként mindkét együttes 3-0-ás győzelmet aratott: a REAC Mezőkövesderől vitte haza a pontokat, a Vác otthon verte simán a Kazincbarcikát.
Bár a szolnoki klubnál mindenki azt vallja, nem szabad a szükségesnél nagyobb figyelmet fordítani a riválisok eredményeire, azért ezúttal talán kivételt tesznek. Számukra a legkedvezőbben akkor alakulna a helyzet, ha a két vetélytárs nem bírna egymással, s döntetlenre végezne, hiszen így csupán egyetlen pontot faragnának le hátrányukból.
Miközben a két nagy ellenfél a hét közepén egymással birkózik, a MÁV FC együttese gőzerővel készül soron következő hazai bajnoki összecsapására: a kék-fehérek szombaton 17 órakor, a Tiszaligeti-stadionban fogadják a kiesés rémétől fenyegetett Békéscaba legénységét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!