Sport

2010.04.24. 20:25

Megizzadt a Békéscsaba ellen a keleti listavezető

A gyenge tavaszi szereplés miatt hét elején edzőt cserélő, egykor szebb napokat megélt Békéscsabát fogadta szombaton délután a labdarúgó NB II. Keleti csoportjának listavezetője, a Szolnoki MÁV FC gárdája. Bár a kék-fehérek ezúttal nem játszottak jól, de itthon tartották a három pontot, s ezzel őrzik előnyüket az első helyen.

Gelei József

A házigazda együttes összeállítása két helyen is változott a legutóbbi mérkőzéshez képest, a kisárgult Hevesi-Tóth Tamás és az egész héten betegséggel küszködő Alex kimaradt a kezdőből, a helyüket Mile Krisztián és Nagy Zsolt foglalta el.

Szolnoki MÁV FC—Békéscsaba 1-0 (1-0)
Tiszaligeti-stadion, 400 néző, vezette: Oláh G., (8) (Gyarmati II., Kis T.)
MÁV: Farkas B. — MOLNÁR, HEGEDŰS, PETŐ, CORNACI — Nagy Zs. (Antal, 74.),
Mile (Kotula, 58.), Czanik, Csehi — Pisanjuk, Farkas K. (Alex, 67.). Edző:
Vágó Attila.
Békéscsaba: Tóth Z. - Dócza (Bagyinszki, 80.), Csiszár, MAKRA, RUBUS,
Horváth T. - BAKRÓ - Borbély, Pozsár, Ursz (Bernáth, 62.) - Berki (Balog,
62.). Edző: Pásztor József.

14. perc: Nagy Zsolt a jobb oldali vonal mellől mesterien tekerte középre a labdát, Tóth Zoltán a kapujában ragadt, Farkas Krisztián pedig 6 méterről, senkitől sem zavartatva, könnyedén fejelt a jobb sarokba, 1-0.
17. perc: Csehi a jobb oldali alapvonalról végezhetett el szabadrúgást. Remekül kínálta fel lövésre a labdát a tizenegyes pontra érkező Milének, akinek pördítése az egyik békéscsabai védő testéről, a gólvonalról vágódott szögletre.

28. perc: Hegedűs Gyula a tizenhatos bal sarkáról elvégzett szabadrúgását Tóth Zoltán bravúrral tenyerelte szögletre a jobb alsó sarok elől.

73. perc: Bakró két csel után, 20 méterről kapura lőtt, Farkas Balázs csak másodjára tudta magához ölelni a labdát.
79. perc: Alex egy testcsellel két védőt is becsapott, kapura fordult, ám 8 méterről, középről a jobb sarok mellé bombázott.
Bár a listavezető szolnoki együttes messze elmaradt az elmúlt hetekben mutatott teljesítményétől, ám így is érvényesítette a papírformát, s begyűjtötte a számára rendkívül fontos három pontot. Játékosai ugyan küzdöttek, akartak, de ezúttal rendkívül pontatlanul futballoztak. Kevés igazán komoly helyzetet dolgoztak ki a 90 perc alatt a kék-fehérek - a vendégeknek a jól záró Tisza-parti védelemnek köszönhetően nem is volt ziccere -, mivel azonban ezek közül egyet Farkas Krisztián góllal
fejezetett be, nyert az élvonalba pályázó házigazda. A Szolnoki MÁV FC legénysége a jövő héten úgy mehet szabadnapra, hogy vetélytársai, a REAC, illetve a Vác győzelme esetén sem érheti utol.

Vágó Attila: - A tavasz idény leggyengébb játékával szó szerint kiizzadtuk a győzelmet, talán ezért is vagyunk jó csapat.
Pásztor József: - Ha idegenben, az első helyezettel játszik egy csapat és ponttal akar hazatérni, ilyen gólt nem kaphat.
képszöveg: Farkas Krisztián (középen) gólja három pontot ért az élvonalba pályázó listavezető számára a Békéscsaba elleni szombati összecsapáson

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!