Sport

2010.04.06. 12:05

Révbe ért a Törökszentmiklós

NBI/B Claas-Törökszentmiklósi KE—Ózdi KC 38-34 (17-16) Törökszentmiklós, 300 néző. V: Kolarovszki, Szabó I. TKE: Récsi — Göblyös T., TAKÁCS 11, PÁSZTOR 8, CSIKÓS 6, Fejes M. 1, BORDA 6. Csere: VARGA (kapus), Gál D. 2, KOVÁCS ISTVÁN 3, LOSONC, Kovács Imre, Fejes-Tóth 1, Perjési. Edzők: Kis Gergely és Fejes László. Hétméteresek: 3/1 ill. 4/4. Kiállítás: 10 ill. 8 perc.

Szoljon.hu

A kiskunfélegyházi mérkőzésen térdsérülést szenvedett Musits nélkül, de a szintén térdproblémákkal küzdő Losonccal a soraiban fogadta a kiesés szempontjából veszélyeztetett riválisát a miklósi csapat. Tíz percig együtt haladtak a felek, ám az első félidő nagy részében az ózdiak ráerőltették halogató játékukat a hazai gárdára, s egy-két góllal folyamatosan vezettek. A szünet előtt Csikós zsinórban szerzett három gólja mégis TKE-vezetést eredményezett.

A második játékrész elején az öltözőben maradtak a miklósiak, a vendégek első négy góljára nem érkezett válasz. Pásztor és Borda vezérletével ismét ellenfele után eredt a Miklós, s negyedórával a vége előtt egyenlített (26-26). A hajrában Takács is elkapta a fonalat, a TKE pedig erőben riválisa fölé kerekedett és újabb győzelmet aratott.
Kis Gergely: — Sérülésektől sújtott csapatom a most megszerzett két ponttal bebiztosította a bennmaradást, amivel elértük elsődleges célunkat.

NB II.
Szolnoki Főiskola-Rákóczifalva KK—Mezőtúri AFC 29-27 (12-11)
Rákóczifalva, 100 néző. V: Kuczik, Veszelovszki.
Rákóczi: Tajthi — Tóth L. 2, Sivák 2, SZABADOS 3, VERÉB 4, BÍRÓ ZS., Bartus 3. Csere: Makai (kapus), LENGYEL 14 (3), Tóth B., Krasznai 1, Patocskai, Csató D., Kovács K. Játékos-edző: Patocskai László.
MAFC: Szász — Lukács Cs. 2, Icsa 1, FELFÖLDI 5 (1), Szabó I. 3, Molnár K. 2, Ladányi 2. Csere: Ratkai (kapus), Ducza, SZELEI 5, Farkas K. 3, FEKETE-NAGY 4, Gellért. Edző: Petrovszki György.
Hétméteresek: 4/3 ill. 1/1.
Kiállítás: 8 ill. 6 perc.
Az elmúlt két fordulóban egyik gárda sem érezhette a győzelem ízét, így sikerre éhes riválisok csaptak össze a megyei rangadón. A nagy akarás rányomta bélyegét az első félidőre, hiszen mindkét oldalon sok volt a bosszantó hiba, többnyire a küzdelem dominált. A gólokban nem, inkább pofonokban gazdag első harminc perc során az öt gólig jutó Lengyel Zoltán remek egyéni teljesítménye jelentette a mérleg nyelvét. A második félidőben a rutinos átlövő a hátán vitte csapatát, a Rákóczi első hét góljából hatot vállalt. Ötgólos vezetése (21-16) birtokában érthetetlenül kapkodni kezdett a házigazda, a harcos vendégek pedig egyetlen találatra felzárkóztak. Lengyel azonban mindig a legfontosabb pillanatban „szólt hozzá" a mérkőzéshez, így feszült hangulatú csatában otthon tartotta a pontokat az éllovas.
Patocskai László: — Bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel lekerült a sérülések okozta teher játékosaink válláról. Gratulálok a csapatomnak!
Petrovszki György: — Mindent megtettünk a győzelemért, ám kiderült, hogy a rákóczifalvi csarnok nemcsak az előírásoknak nem felel meg, hanem időnként még lejt is.

Újabb Székács-bravúr
Az NB II. további eredményei, férfiak: Újkígyós—Törökszentmiklósi Székács 21-24, Szarvas—Martfű 31-34, Salgótarján—Abony 35-23. Nők: Abony—Makó 35-24, Martfű—Szeghalom 28-28, Soltvadkert—Túrkeve 30-20.

Claas-Törökszentmiklósi KE—Ózdi KC 38-34 (17-16)

Törökszentmiklós, 300 néző. V: Kolarovszki, Szabó I.

TKE: Récsi — Göblyös T., TAKÁCS 11, PÁSZTOR 8, CSIKÓS 6, Fejes M. 1, BORDA 6. Csere: VARGA (kapus), Gál D. 2, KOVÁCS ISTVÁN 3, LOSONC, Kovács Imre, Fejes-Tóth 1, Perjési. Edzők: Kis Gergely és Fejes László.

Hétméteresek: 3/1 ill. 4/4.

Kiállítás: 10 ill. 8 perc. Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!