Sport

2010.04.27. 07:53

Szembeszél fújt Cegléden

Az NB I/B-ben a hazai pálya minden előnyét élvező ceglédiek ellen megszakadt a törökszentmiklósi sikersorozat, míg az NB II-ben a legfőbb rivális otthonában őrizte meg kétpontos előnyét az éllovas Rákóczi.

Szoljon.hu

NB I/B

Ceglédi KKSE—Claas-Törökszentmiklósi KE 24-22 (12-10)

Cegléd, 600 néző. V: Tóth I., Ungvári.

TKE: RÉCSI — Borda, Pásztor 3, Csikós, Losonc 2, TAKÁCS 6, Kovács István 3 (1). Csere: Varga (kapus), Fejes M. 6 (3), Gál D. 2, Göblyös T., Kovács Imre, Fejes Tóth, Perjési. Edzők: Kis Gergely és Fejes László.

Hétméteresek: 4/1 ill. 5/4.

Kiállítás: 12 ill. 12 perc.

„Itthon vagyunk” — skandálta a csapatok bemutatásakor a közel százfős miklósi tábor, a szomszédvárak rangadóját azonban a ceglédiek kezdték jobban. Hatmeccses veretlenségi sorozata dacára a TKE nem bírt a hazaiak agresszív nyitott védekezésével, így tíz perc játék után 5-0 állt az eredményjelzőn. Kovács István hetesgólja aztán megtörte az átkot, s miután hazai oldalon ziccerek maradtak ki, a fokozatosan játékba lendülő Takács lövéseivel felzárkóztak a vendégek. Ám 9-8-nál többször eladták a labdát Bordáék, gyors indítások révén pedig újra elhúzott a házigazda. A félidő utolsó perceiben az ötgólos különbséget is visszaállíthatta volna a Cegléd, ám Varga büntetőt rontott, Kovács és Takács újabb találatával pedig visszajött a meccsbe a Miklós.

A második félidőben óriási küzdelem folyt minden labdáért, mely során pattanásig feszültek az indulatok. A reklamálásért piros lappal kiküldött Csikóst nélkülöző vendégek Récsi kiváló kapusteljesítményének köszönhetően négygólos mínuszból álltak fel, s a 45. percben egyenlítettek (16-16). A miklósiak kettős emberhátrányban is hősiesen küzdöttek, ám a hajrában a csereként beállt Benke fontos góljai és a hazai pályát vastagon megfújó bírópáros ténykedése együttesen hazai sikert eredményezett.

Kis Gergely: — A szerencsésebb csapat győzött. Úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget.

NB II.

Makói KC—Szolnoki Főiskola-Rákóczifalva KK 30-30 (13-13)

Makó, 100 néző. V: Kugyela, Száva.

Rákóczi: Tajthi — Tóth L. 12 (5), Veréb 4, Csató D. 5, Szabados 2, Lengyel 1, Bartus 2. Csere: Makai (kapus), Sivák 1, Krasznai 3, Bíró Zs., Tóth B., Patocskai, Kovács K. Játékos-edző: Patocskai László.

Hétméteresek: 6/6 ill. 5/5.

Kiállítás: 10 ill. 14 perc.

Miután Csató Dániel és Krasznai Gábor felépült sérüléséből, a tavaszi szezon egyik legfontosabb meccsén hiánytalan összeállításban léphetett pályára a Rákóczi. A bajnoki címre pályázó riválisok csatájában szinte végig a vendégek akarata érvényesült, amit hűen tükröz, hogy a hatvan perc során egyszer sem vezetett a makói gárda. Patocskai László együttese többször meglépett három góllal, sőt négy perccel a vége előtt négy találat (25-29) volt az előnyük. A kettős emberfórban játszó házigazdák azonban nagy küzdelemben megmentettek egy pontot. Az elszalasztott győzelem ellenére nem lehetnek csalódottak Lengyelék, hiszen megtartották kétgólos előnyüket a táblázat élén.

Patocskai László: — A kritikus pillanatokban kihagyott a koncentrációnk, ezért nem sikerült győznünk, de még semmi sincs veszve!

Női NB II: izzadtságszagú abonyi siker

További eredmények, NB II., férfiak: Mezőtúr—Kiskunmajsa 21-19, Szarvas—Törökszentmiklósi Székács 31-38, Békéscsaba—Martfű 31-28, Eger—Abony 37-24. Nők: Martfű—Abony 20-21, Szeghalom—Túrkeve 34-20, JTKF-DSE—Heves 38-27. Megyei bajnokság, nők: Szolnok—Jászfényszaru 19-10, Törökszentmiklós—Kunhegyes 20-7, Szolnok—Tiszaföldvár 27-18, Kunhegyes—Berekfürdő 16-15, Tiszaföldvár—Jászladány 29-27, Törökszentmiklós—Fegyvernek 28-10, Jászladány—Berekfürdő 22-19, Fegyvernek—Jászfényszaru 25-17. Az élmezőny állása: 1. Törökszentmiklós 34, 2. Szolnok 33, 3. Fegyvernek 23 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!