Sport

2010.11.23. 10:58

A cselgáncsozó Buczkó András magyar bajnok lett

Baján rendezték meg a diák C korcsoportú fiú és lány cselgáncsozók magyar bajnokságát. A népes mezőnyben természetesen ott voltak a Török Ferenc edző irányította szolnoki sportiskola képviselői is.

SZOLJON

A fiúk tíz, a lányok nyolc súlycsoportban mérték össze tudásukat. A Tisza-partiak közül legjobban Buczkó András szerepelt, aki mindvégig remek teljesítményt nyújtva megnyerte a 42 kilogrammosok viadalát. A döntőben a baji Kuhár Balázs sem tudta megállítani, rendkívül magabiztosan diadalmaskodott ellene. Nem sok hiányzott ahhoz sem, hogy Budai Benjamin (55 kg) dobogóra lépjen, ám a bronzmeccsen vereséget szenvedett, így ötödikként zárta a magyar bajnokságot. A legnehezebbek, a +55 kg-osok között Kosztyú András a hetedik, nagy Dominik a kilencedik helyen végzett.
A bajnoki címet szerzett Buczkó Andrásnak a sportág nagy alakja, az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Hajtós Bertalan adta át az aranyérmet.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!