Sport

2011.12.04. 08:46

Egygólos Vasas-siker

A jobban összpontosító és szerencsésebb Vasas egy góllal nyert a Dózsa ellen a tiszaligeti rangadón.

VCS

Elmaradt a testvérharc, mert a szolnoki kapus, Decker Attila testvérbátyja, Ádám, aki momentán a Vasas játékosa, eltiltás miatt nem szerepelhetett. Emellett két válogatott játékos, az angyalföldiek kapusa, Nagy Viktor, valamint a szolnokiak centere, Kis Gábor egyaránt sérült,  így egyikük sem szállhatott vízbe a forduló rangadóján.  

Szolnoki Dózsa-Közgép—TEVA Vasas-Uniqa 6-7 (0-1, 3-2, 2-3, 1-1)
Tiszaligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Kun Gy. Székely B.

SZOLNOK: DECKER A. — NEGREAN 2, Hangay Z., Komlósi, Regős, Nyéki, Gosic 1. Csere: KOVÁCS O. 1, Georgescu, Süveges, Pásztor 1, Marnitz 1. Vezetőedző: Cseh Sándor.

VASAS:  BARABÁS — Boskovic 1, Steinmetz A. 1, Steinmetz B., Bruguljan 1, Takács B., KISS G. 3. Csere: Katonás, Fazekas, VÖRÖS 1, Vámos, Fülöp. Vezetőedző: Földi László.
Gól — emberelőnyből: 9/3, ill. 7/3.
Gól — ötméteresből: 1/0, ill. -.

Mint ahogy azt mostanság megszokhattunk, telt ház előtt, nagyszerű hangulatban kezdődött a mérkőzés a Tiszaligetben. Az elején egy-egy emberfórt kihagytak a felek, majd a háromszoros olimpiai bajnok, Kiss Gergely nyitotta meg a gólok sorát. Már az első negyedben látható volt, hogy a szerdai súlyos vereség után a Vasas nagyon szívja magát, arról nem beszélve, hogy Barabás kapus, aki az utóbb emlegetett meccsen egyetlen egy kapura lövést sem tudott hárítani, ezúttal többször is jó érzékkel és némi szerencsével védte a hazai bombákat. A folytatásban már potyogtak a gólok, Negrean és Vörös után a 150. OB I-es mérkőzését játszó Pásztor is eredményesnek bizonyult, majd Gosic előnyből lőtt góljával először és utoljára vezetett a szolnoki csapat. Ám ezt a szünet előtt Boskovic még kiegyenlítette.

A fordulás után a szezon tizenegyedik ötméteresét is kihagyta a Szolnok, ezúttal Georgescu hibázta el a büntetőt. Természetesen azonnal jött a retorzió, hiszen Kiss Gergely jól helyezett lövését nem tudta hárítani Decker kapus. Ezt követően felváltva potyogtak a gólok, egészen a negyed utolsó percéig, ekkor Hangay lökete a kapufán csattant, a kipattanóból pedig leindították a hazaiakat, és Kiss Gergely nem hibázta el a ziccert, 5-6. A záró negyedben Marnitz azonnal egyenlített,  majd mindkét kapus bravúrt bravúrra halmozott a háló előtt. Közben a közönség kórusban tüntetett a játékvezetői  ítéletek ellen, különösen úgy, hogy Steinmetz Ádám csapata győztes gólját a kétméteres vonalon belülről szerezte. A lefújást követően a bírópáros kapott hideget-meleget a közönségtől, de mindez az eredményt már nem változtatta meg, nyert a Vasas.
Így látták a mesterek

Cseh Sándor: — Azt mondom, hogy jól játszottunk, két-három helyzetet azonban kihagytunk, és ez döntőnek bizonyult a végelszámolásánál. A végén piros lapot kaptam, pedig semmi olyat nem mondtam, amiért rászolgáltam volna a büntetésre. Az az igazság, hogy mindig azok az emberek járnak jól, akik verik az asztalt, mert a végén ők jönnek ki jobban a konfliktusokból.

Földi László: — Nagy csatában, jó mérkőzésen sikerült nyernünk. Elsősorban jó védekezésünknek köszönhetjük győzelmünket.

VCS -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!